Home / Business / Ministrul pentru Energie: Subsolul tarii ne poate furniza surprize. Desi producem hidrocarburi de 150 de ani, nu stim tot ce este acolo

Ministrul pentru Energie: Subsolul tarii ne poate furniza surprize. Desi producem hidrocarburi de 150 de ani, nu stim tot ce este acolo

Mai multe companii petroliere au in plan forari la mari adancimi in zonele in care exploateaza deja zacaminte de hidrocarburi, si este posibil ca subsolul tarii sa rezerve “niste surprize”, spune Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Este posibil ca subsolul tarii noastre sa ne rezerve niste surprize. Desi producem (hidrocarburi – n.r.) de peste 150 de ani, inca nu stim exact ce este in subsol”, a declarat Nicolescu, citat de Mediafax.
El a adaugat ca exista foarte multe proiecte de redezvoltare a unor zacaminte pe campurile petroliefere mature.
Romania a fost prima tara din lume cu productie de petrol si gaze naturale, oficial inregistrata in statisticile internationale, in 1857, de 275 tone.
Cea mai mare productie de petrol a fost inregistrata, in Romania, in 1976, respectiv 14,6 milioane de tone. In prezent, productia nationala de petrol este de circa 4 milioane tone anual.
In 1986 a fost consemanta cea mai mare productie de gaze naturale, de 36,2 miliarde de metri cubi. Productia actuala de gaze este de circa 11 miliarde metri cubi.
Sursa: incont.ro
Mai multe companii petroliere au in plan forari la mari adancimi in zonele in care exploateaza deja zacaminte de hidrocarburi, si este posibil ca subsolul tarii sa rezerve "niste surprize", spune Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu. Este posibil ca subsolul tarii noastre sa ne rezerve niste surprize. Desi producem (hidrocarburi – n.r.) de peste 150 de ani, inca nu stim exact ce este in subsol", a declarat Nicolescu, citat de Mediafax. El a adaugat ca exista foarte multe proiecte de redezvoltare a unor zacaminte pe campurile petroliefere mature. Romania a fost prima tara din lume cu productie de petrol…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Descentralizarea fondurilor europene poate scoate județul Vaslui din izolare și sărăcie

de Dănuț CIOBANU  Programul Oparațional Regional a fost descentralizat ...

Servicii în premieră pentru Bârlad, oferite de firma unui tânăr recent întors din Marea Britanie

Un bârlădean s-a întors acasă după 15 ani de ...

Oameni de afaceri și primari din județ, schimb de experiență în Republica Moldova

Zeci de oameni de afaceri și primari din județ ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: