Home » World » Primul caz de infectare cu virusul Ebola, diagnosticat în Statele Unite

Primul caz de infectare cu virusul Ebola, diagnosticat în Statele Unite

Primul caz de infectare cu virusul Ebola a fost diagnosticat în Statele Unite, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), relatează AFP.

Bolnavul, un bărbat, a călătorit în Liberia și este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas (sud), a precizat acest purtător de cuvânt.

Spitalul din Texas a anunțat internarea pacientului într-un comunicat publicat marți.

„Având în vedere simptomele și recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital și plasat în carantină pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola”, se arată în comunicat, fără alte precizări.

Infectarea pacientului cu virusul Ebola a fost confirmată de analizele efectuate de CDC.

Spitalul nu a dezvăluit identitatea pacientului și vârsta acestuia, și nici locul unde ar fi putut contracta virusul.

Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat și plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătății (NIH), în apropiere de Washington.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca voluntar într-un centru pentru tratarea Ebola din Sierra Leone.

Doi medici americani și un misionar repatriați în Statele Unite după ce au contractat virusul în Liberia au fost declarați recent vindecați.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariția virusului în 1976, a depășit pragul de 3.000 de morți, virusul provocând moartea a mai mult de jumătate dintre cele aproximativ 6.500 de persoane infectate, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Dintr-un total de 6.574 de bolnavi de Ebola din cinci țări din Africa de Vest, 3.093 au murit, precizează OMS într-un ultim bilanț realizat la 23 septembrie.

Sursa: mediafax.ro

Primul caz de infectare cu virusul Ebola a fost diagnosticat în Statele Unite, a anunțat marți un purtător de cuvânt al Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), relatează AFP. Bolnavul, un bărbat, a călătorit în Liberia și este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas (sud), a precizat acest purtător de cuvânt. Spitalul din Texas a anunțat internarea pacientului într-un comunicat publicat marți. "Având în vedere simptomele și recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital și plasat în carantină pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola", se arată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile