Home » Social » Vești bune despre fondurile europene

Vești bune despre fondurile europene

Țara noastră are la dispoziție 39 de miliarde de euro, pe care ar trebui să-I absoarbă, în perioada 2014-2020. O altă veste bună este faptul că regulile s-au schimbat și, de acum înainte se va aplica regula “primul venit, primul servit”, în cazul proiectelor europene.

Astfel, se va da startul finanțărilor Programului Operațional Sectorial. În acelașI timp, se vor relua și plățile pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, iar valoarea totală a fondurilor puse la dispoziție este de 148 de milioane de euro, cu aplicarea corecțiilor financiare temporare de 25%.

Vestea este una foarte bună pentru cei care au depuse cereri pentru proiecte de mai multă vreme. Pe de altă parte, noi proiecte nu se știe deocamdată când vor fi primite din nou.

“Cu finanțarea de proiecte pentru perioada 2014-2020 am pierdut deja un an. Rămâne să vedem și când se vor putea depunde proiecte noi. Am lucrat la câteva proiecte care nu s-au mai realizat tocmai din cauza întârzierilor la plată sau suspendarea plăților. Ca un exemplu, am făcut un proiect pentru o societate care dorea, acum câțiva ani, să producă acoperșuri din tablă. Finanțarea și aprobările au venit atât de greu încât beneficiarul a renunțat la proiect, mai ales că, între timp, apăruseră societățI comerciale care vindeau același produs adus din import. Dacă, la momentul acela, acest gen de afacere era una de nișă, acum piața e saturată de oferte și e greu să intri pe piață cu același produs”, povestește un reprezentant al unei firme de consultanță în domeniul fondurilor europene din municipiul Vaslui. (A.C.)

Țara noastră are la dispoziție 39 de miliarde de euro, pe care ar trebui să-I absoarbă, în perioada 2014-2020. O altă veste bună este faptul că regulile s-au schimbat și, de acum înainte se va aplica regula “primul venit, primul servit”, în cazul proiectelor europene. Astfel, se va da startul finanțărilor Programului Operațional Sectorial. În acelașI timp, se vor relua și plățile pentru cererile de rambursare transmise în luna decembrie 2012, iar valoarea totală a fondurilor puse la dispoziție este de 148 de milioane de euro, cu aplicarea corecțiilor financiare temporare de 25%. Vestea este una foarte bună pentru cei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: