Home » World » Directoarea Secret Service a demisionat

Directoarea Secret Service a demisionat

Julia Pierson, directoarea Secret Service, serviciul de elită însărcinat cu protecția președintelui Statelor Unite, a demisionat, miercuri, din cauza scandalurilor legate de securitatea la Casa Albă și recenta pătrundere, a anunțat secretarul pentru Securitate Internă, Jeh Johnson.

Directoarea Secret Service a recunoscut marți existența unor breșe „inacceptabile” în cadrul serviciului prezidențial de pază și protecție.

„Astăzi (miercuri), Julia Pierson, directoarea Secret Service, și-a prezentat demisia și am acceptat-o”, a declarat secretarul american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, salutând cei 30 de ani pe care Pierson i-a dedicat serviciului prezidențial de pază și protecție.

Jeh Johnson a numit în director interimar, Joseph Clancy, retras din Secret Service în 2011, potrivit unui comunicat.

Această demisie are loc după pătrunderea unui bărbat pe 19 septembrie în Casa Albă. Bărbatul a sărit gardul Casei Albe și a reușit să intre în edificiu fără să fie reținut de Secret Service. Cazul a declanșat o polemică privind eficacitatea acestei unități de elită.

O comisie de anchetă independentă, însărcinată cu examinarea serviciului, va fi înființată de Camera Reprezentanților.

Sursa: mediafax.ro

 

Julia Pierson, directoarea Secret Service, serviciul de elită însărcinat cu protecția președintelui Statelor Unite, a demisionat, miercuri, din cauza scandalurilor legate de securitatea la Casa Albă și recenta pătrundere, a anunțat secretarul pentru Securitate Internă, Jeh Johnson. Directoarea Secret Service a recunoscut marți existența unor breșe "inacceptabile" în cadrul serviciului prezidențial de pază și protecție. "Astăzi (miercuri), Julia Pierson, directoarea Secret Service, și-a prezentat demisia și am acceptat-o", a declarat secretarul american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, salutând cei 30 de ani pe care Pierson i-a dedicat serviciului prezidențial de pază și protecție. Jeh Johnson a numit în director interimar,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: