Home » Sanatate » Opt vasluieni bolnavi au primit finanțare pentru tratamente înstrăinătate

Opt vasluieni bolnavi au primit finanțare pentru tratamente înstrăinătate

Apropiatele alegeri prezidențiale le-au înmuiat „inimile” guvernanților PSD. Brusc au realizat că sunt foarte mulți oameni bolnavi care au nevoie de mărinimia lor, așa că au decis, să aprobe repede-repede toate dosarele de tratament în străinătate. Așa încât, cu doar o lună înainte de începerea campaniei electorale, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a putut face publică marea veste.

În județul Vaslui, opt persoane grav bolnave se aflau pe lista de așteptare și vor putea pleca în străinătate la tratament. Cazurile provin din Vaslui, Huși, Negrești, Tanacu, Văleni, Arsura și Bârlad.

„Majoritatea cazurilor solicită intervenții chirurgicale pentru afecțiuni cardiace, iar unul dintre necesită tratament pentru o tumoră cerebrală. Aprobarea dosarelor depinde de referatul efectuat de către un medic specialist, în care acesta confirmă diagnosticul pacientului și faptul că tratamentul bolii nu poate fi efectuat în nici un centru medical de la noi din țară. Din momentul solicitării, noi putem da undă verde dosarului, dacă este un caz urgent, într-o singură zi”, ne-a declarat Simona Polak, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui.

Costurile tratamentelor în străinătate sunt extrem de ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro sau chiar sute de mii. De exemplu, efectuarea unui transplant pulmonar costă 120.000 de euro, o terapie radioizotopică se ridică la 12.000 de euro, iar chimioterapia intraperitoneală, care nu se poate face în România, cu intervenție chirurgicală pentru cancer de colon, ajunge la 27.000 de euro. (Roxana CUCU)

Apropiatele alegeri prezidențiale le-au înmuiat "inimile" guvernanților PSD. Brusc au realizat că sunt foarte mulți oameni bolnavi care au nevoie de mărinimia lor, așa că au decis, să aprobe repede-repede toate dosarele de tratament în străinătate. Așa încât, cu doar o lună înainte de începerea campaniei electorale, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, a putut face publică marea veste. În județul Vaslui, opt persoane grav bolnave se aflau pe lista de așteptare și vor putea pleca în străinătate la tratament. Cazurile provin din Vaslui, Huși, Negrești, Tanacu, Văleni, Arsura și Bârlad. "Majoritatea cazurilor solicită intervenții chirurgicale pentru afecțiuni cardiace, iar unul dintre…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: