Home » Social » Povești de adormit copiii, dar de speriat adulții – Fantoma de la Rediu

Povești de adormit copiii, dar de speriat adulții – Fantoma de la Rediu

Mai mulți localnici din suburbia Rediu a municipiului Vaslui au fost îngroziți, la finele săptămânii trecute, de un fenomen de tip extraterestru. Aceștia au reclamat la 112 că cineva le bate la uși sau ferestre și că atunci când ies să răspundă nu zăresc pe nimeni, nici măcar la lumina zilei. Mai mulți polițiști s-au deplasat în zonă, fiind intensificate activitățile de patrulare, dar – așa cum era de așteptat – vânătoarea de fantome s-a terminat fără vreo captură. Mitul fantomei de la Rediu s-a extins cu repeziciune în Zona Industrială, unde făptura a prins proporții ceva mai lumești: o persoană cu probleme psihice de frica căreia localnicii nu mai coboară nici la magazin după pâine.

Roxana NĂSTASĂ

Zeci de localnici din suburbia Rediu a municipiului Vaslui au sunat, la finele săptămânii trecute, la numărul unic de urgență 112, reclamând că o persoană necunoscută le bate în uși și ferestre.

„Săptămâna trecută, am primit mai multe sesizări de la mai mulți localnici din suburbia Rediu, cu privire la faptul că au auzit bătăi în ferestre. La fața locului s-au deplasat polițiști, inclusiv adjunctul șefului Poliției Municipale Vaslui, care au stat de vorbă cu oamenii. Din spusele acestora, se pare că au auzit bătăi la ferestrele locuințelor, însă când au ieșit afară nu au văzut pe nimeni și nu au putut descrie pe nimeni. Una din sesizări a fost chiar la ora 18, când era lumină afară. Deși ar fi putut vedea persoana, nimeni nu a relatat acest lucru”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Tehnic, s-ar putea crede că persoana care a deranjat liniștea localnicilor din Rediu este o fantomă din moment ce nimeni nu a văzut nimic, însă oficialii IPJ au o teorie mai… telurică.

„Cel mai probabil, și-au transmis unii altora această temere. Au fost intensificate activitățile de patrulare în acea zonă, iar săptămâna aceasta nu au mai fost sesizări”, a mai spus Mihaela Ștraub.

Totuși, deși nu urmăresc pe nimeni – cu atât mai puțin o fantomă, polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de violare de domiciliu.

De la fantomă, la psihopat

Pentru că basmele cu pajuri și cu zmei se bucură de generoasa atenție și a celor mari, nu numai a prichindeilor, povestea fantomei din Rediu s-a propagat foarte repede până în Zona Industrială, ai căror localnici și-au însușit-o destul de ușor. Cu mici schimbări, tipic românesc. Așadar, în Zonă, fantoma nu mai este fantomă ci un bărbat cu probleme psihice. Despre el se spune că a fost părăsit de soție și că în urma acestei drame ar fi decompensat psihic. Ca și fantoma de la Rediu și bărbatul din basmul de Zonă bate la uși și ferestre. Mai mult, cei care locuiesc la blocurile din Zona Industrială se feresc să iasă din case, mai ales noaptea. Așa s-a ajuns în situația în care oamenii nu mai duc seara gunoiul și nu mai coboară la magazin nici măcar pentru pâine. Totuși, chiar și la asemenea poveste, copii tot adorm…

Mai mulți localnici din suburbia Rediu a municipiului Vaslui au fost îngroziți, la finele săptămânii trecute, de un fenomen de tip extraterestru. Aceștia au reclamat la 112 că cineva le bate la uși sau ferestre și că atunci când ies să răspundă nu zăresc pe nimeni, nici măcar la lumina zilei. Mai mulți polițiști s-au deplasat în zonă, fiind intensificate activitățile de patrulare, dar – așa cum era de așteptat - vânătoarea de fantome s-a terminat fără vreo captură. Mitul fantomei de la Rediu s-a extins cu repeziciune în Zona Industrială, unde făptura a prins proporții ceva mai lumești: o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Hm! Ce mai ! Prostu de la Vaslui mai e si fricos!

%d blogeri au apreciat: