Home » Invatamant » Profesorul Amarandei, acuzat că a lovit un elev

Profesorul Amarandei, acuzat că a lovit un elev

Alexandru Amarandei, profesor de fotbal în cadrul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, este acuzat de un elev de clasa X-a că l-ar fi agresat în timpul unui antrenament. Concret, cadrul didactic l-ar fi tras de ureche atât de tare, încât i-a rupt, literalmente, urechea. Părinții elevului au scos un certificat medico-legal și au de gând să acționeze pe cale legală.

Roxana NĂSTASĂ

Profesorul de fotbal Alexandru Amarandei, după zeci de ani petrecuți în această branșă, este acuzat de părinții unui elev de clasa a X-a că i-ar fi rupt urechea copilului. Evenimentul a avut loc în timpul unui antrenament când, din spusele părinților, cadrul didactic ar fi fost deranjat de o remarcă repetată a elevului.

“Copilul mi-a spus că în timpul unui meci de antrenament a strigat de două ori «off-side». Profesorul Amarandei a considerat, probabil, că nu trebuia să strige. L-a chemat el și l-a ridicat de urechea stângă. Efectiv l-a ridicat de ureche. A sângerat copilul. A vrut să-l și lovească, dar s-a ferit. La început nu am dat mare importanță, dar a doua zi am observat că rana este destul de mare. Copilul a mai spus și că l-a amenințat că va avea grijă de el”, a declarat mama elevului.

Ea a mai spus că Alexandru Amarandei a avut un comportament nedemn de un cadru didactic când a vrut să afle și versiunea lui despre cum s-au petrecut lucrurile.

Părinții minorului au scos un certificat medico-legal și au făcut plângere împotriva profesorului atât la conducerea liceului, cât și la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Potrivit certificatului medical, băiatul prezintă “o cicatrice roz-violacee de aproximativ 0,8 cm, la nivelul inserției lobului urechii stângi, plaga plesnită putându-se produce, potrivit medicului legist prin hiperextensia țesutului”.

“La nivelul Liceului cu Program Sportiv s-a constituit comisia de disciplină care va analiza cazul profesorului. La fața locului s-a deplasat și inspectorul de specialitate din cadrul inspectoratului. Urmează ca la finalizarea anchetei să se stabilească dacă reclamația părinților este justificată și dacă se impun sancțiuni pentru profesor. Dacă incidentul se confirmă, nu putem fi de acord cu un astfel de comportament din partea cadrului didactic”, a pentru inspectorul general școlar al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Alexandru Amarandei, profesor de fotbal în cadrul Liceului cu Program Sportiv Vaslui, este acuzat de un elev de clasa X-a că l-ar fi agresat în timpul unui antrenament. Concret, cadrul didactic l-ar fi tras de ureche atât de tare, încât i-a rupt, literalmente, urechea. Părinții elevului au scos un certificat medico-legal și au de gând să acționeze pe cale legală. Roxana NĂSTASĂ Profesorul de fotbal Alexandru Amarandei, după zeci de ani petrecuți în această branșă, este acuzat de părinții unui elev de clasa a X-a că i-ar fi rupt urechea copilului. Evenimentul a avut loc în timpul unui antrenament când,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: