Home » National » Start la Loteria Vizelor pentru anul 2016. Ce conditii trebuie sa indeplineasca cei care vor sa inceapa o viata noua in SUA. Reguli de inscriere

Start la Loteria Vizelor pentru anul 2016. Ce conditii trebuie sa indeplineasca cei care vor sa inceapa o viata noua in SUA. Reguli de inscriere

Cetatenii romani pot beneficia, prin tragere la sorti, daca indeplinesc o serie de criterii de calificare, de vize de rezidenta permanenta in SUA, prin Loteria vizelor (Diversity Visa) 2016, perioada de inscriere fiind 1 octombrie – 3 noiembrie 2014, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

„Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite. Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2016”, se arata in comunicat.
Potrivit Ambasadei, inregistrarile pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic in perioada care incepe miercuri, 1 octombrie 2014 la ora 12.00 PM ora de vara a Coastei de Est (GMT-4) si se incheie luni, 3 noiembrie 2014 la ora 12.00 PM ora de iarna a Coastei de Est (GMT-5).
„Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai in perioada de inregistrare. Solicitantii sunt sfatuiti sa nu astepte pana in ultima saptamana a perioadei de inregistrare pentru a se inregistra. Numarul mare de inregistrari simultane poate duce la intarzieri la conectarea online. Nicio inregistrare online sau pe hartie nu va fi acceptata dupa orele 12.00 PM, ora de iarna a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014. Daca trimiteti mai mult de o inregistrare de persoana veti fi descalificati. Participarea la program este gratuita. Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA”, se mai arata in comunicat.
Cerintele de calificare presupun ca solicitantul sa indeplineasca atat conditia de a fi nascut intr-o tara care participa la program, cat si criteriul educational, adica sa fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau in ultimii cinci ani sa fi lucrat cel putin doi ani intr-o meserie eligibila. Pentru determinarea calificarii pe baza experientei in munca se va folosi baza de date O*NET OnLine (http://www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.
Inainte de a trimite o inregistrare la programul DV-2016, aplicantii sunt rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului care se gasesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas lahttp://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum si pe pagina de internet a Departamentului de Stat lahttp://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.
Solicitarile care se califica vor fi selectionate in mod aleatoriu de un computer, precizeaza Ambasada SUA. „Toti participantii la program pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numarului de confirmare, incepand cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2016″, se arata in comunicat.
Sursa: incont.ro
Cetatenii romani pot beneficia, prin tragere la sorti, daca indeplinesc o serie de criterii de calificare, de vize de rezidenta permanenta in SUA, prin Loteria vizelor (Diversity Visa) 2016, perioada de inscriere fiind 1 octombrie - 3 noiembrie 2014, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti. "Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite. Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2016", se arata in comunicat. Potrivit Ambasadei, inregistrarile pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic in perioada care incepe miercuri, 1 octombrie 2014 la ora…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: