Home » Sanatate » Bolile venerice, subiect tabu

Bolile venerice, subiect tabu

Discuția despre bolile venerice este un subiect tabu. Acest lucru ne-a fost confirmat și de medicul Roxana Fifirig, de la Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad.

“Numărul celor din Bârlad care suferă de asemenea afecțiuni nu poate fi stabilit cu exactitate, asta deoarece majoritatea merg să se trateze în alte localități”, ne-a declarat medicul primar Fifirig.

Ea ne-a mai spus că o importanță foarte mare o au orele de educație sexuală din licee: “Am fost solicitată să le vorbesc tinerilor din liceele bârlădene despre bolile cu transmitere sexuală (BTS), însă aceștia sunt interesați în special de tratamentele bolilor nu și de metodele de prevenire. Totodată ei nu știu că unele BTS nu prezintă simptome sau, cum ar fi in cazul sifilisului, boala venerică poate imita simptomele oricărei altei afecțiuni”.

Atât bârlădenii, ca de altfel o mare parte dintre români, nu se arată interesați de problema transmiterii unor boli pe cale sexuală, considerând acest subiect ca fiind unul rușinos și mult prea intim. Dezinteresul și neglijența pot avea urmări extrem de grave.

“O gravidă care suferă de o boală venerică și nu merge la medicul specialist riscă un avort, sau să nască un copil cu plurimalformații sau lipsit de viață”, ne-a mai spus medicul Fifirig. (Roxana CUCU)

Discuția despre bolile venerice este un subiect tabu. Acest lucru ne-a fost confirmat și de medicul Roxana Fifirig, de la Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. “Numărul celor din Bârlad care suferă de asemenea afecțiuni nu poate fi stabilit cu exactitate, asta deoarece majoritatea merg să se trateze în alte localități'', ne-a declarat medicul primar Fifirig. Ea ne-a mai spus că o importanță foarte mare o au orele de educație sexuală din licee: “Am fost solicitată să le vorbesc tinerilor din liceele bârlădene despre bolile cu transmitere sexuală (BTS), însă aceștia sunt interesați în special de tratamentele bolilor nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. waaaaaaaaaaaaaaaa,toti sunteti cu capul !Tot ei provoaca aceste boli sa poti cumpara tratamentul,este o afacere.Hotiiiiiii uuuuuuuuuuuuu

  2. mda si acesti tineri,la cxe sa va asteptati ?! ei sunt in lumea lor,sex,bautura,tigari,cafea,energizante,droguri (unii din ei),distrctii la maxim,da` scoala,ceva concursuri de cultura generala,nu ai sa vezi asta,sunt la furat,in procent de 95-97%,asta ii tineretul din ziua de astazi,nu vedeti si voi,ei nu fac miscare,nimic,habar nu au sa mearga pe strada

%d blogeri au apreciat: