Home » World » Parlamentul turc autorizează o intervenție militară contra jihadiștilor din Siria și Irak

Parlamentul turc autorizează o intervenție militară contra jihadiștilor din Siria și Irak

Parlamentul turc a aprobat joi, cu largă majoritate, un proiect de rezoluție a guvernului islamo-conservator ce autorizează armata să desfășoare operațiuni contra jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI), transmit AFP și DPA.

Rezoluția a fost aprobată cu 298 de voturi pentru și 98 împotrivă. După ce a refuzat explicit o intervenție militară contra SI, Ankara a menționat în ultimele zile că este pregătită să se alăture coaliției internaționale conduse de SUA împotriva jihadiștilor. Conform Constituției turce, această rezoluție dă undă verde unei eventuale operațiuni militare a armatei turce pe teritoriile sirian și irakian și staționării pe teritoriul turc a unor trupe străine care ar participa la respectivele acțiuni.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a convocat o reuniune a principalilor responsabili civili și militari la scurt timp după votul din parlament, pentru a decide modalitățile concrete de implicare a armatei turce în acțiunile coaliției internaționale contra SI.

În ultimele zile, președintele Recep Tayyip Erdogan a repetat că Turcia este gata să facă ”ceea ce este necesar” pentru a combate jihadiștii SI, precizând însă că una dintre prioritățile sale rămâne căderea regimului Bashar al-Assad din Siria.

Sursa: agerpres.ro

Parlamentul turc a aprobat joi, cu largă majoritate, un proiect de rezoluție a guvernului islamo-conservator ce autorizează armata să desfășoare operațiuni contra jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI), transmit AFP și DPA. Rezoluția a fost aprobată cu 298 de voturi pentru și 98 împotrivă. După ce a refuzat explicit o intervenție militară contra SI, Ankara a menționat în ultimele zile că este pregătită să se alăture coaliției internaționale conduse de SUA împotriva jihadiștilor. Conform Constituției turce, această rezoluție dă undă verde unei eventuale operațiuni militare a armatei turce pe teritoriile sirian și irakian și staționării pe teritoriul turc a unor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: