Home » World » Virusul Ebola ar putea ajunge în Franța și Marea Britanie până la sfârșitul lui octombrie – experți

Virusul Ebola ar putea ajunge în Franța și Marea Britanie până la sfârșitul lui octombrie – experți

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola ar putea ajunge până pe 24 octombrie în Franța și Marea Britanie, au declarat experți, citați de cotidianul britanic The Independent, în pagina electronică.

Potrivit experților, care au analizat harta răspândirii acestui virus și datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate, probabilitatea de apariție a virusului Ebola în Franța până la 24 octombrie este estimată la 75 la sută, iar în cazul Marii Britanii – la 50 la sută.

De asemenea, există un risc (de 40 la sută) că virusul va afecta Belgia, conform unui studiu publicat inițial în revista PLoS Current Outbreaks.

„Nu există o listă exactă (a țărilor care sunt vizate de riscul de răspândire a virusului), este vorba de o probabilitate”, a declarat Alex Vespignani, expert în antropologie biologică la Universitatea din Boston.

El a apreciat că „traficul aerian este un catalizator pentru răspândirea epidemiei”.

Potrivit studiului realizat, probabilitatea de propagare a virusului Ebola în Spania și Elveția a fost estimată la 14 la sută.

Primul pacient cu Ebola de pe teritoriul francez, o tânără infirmieră, a fost tratat într-un spital militar de la periferia Parisului, unde a beneficiat de tratamente experimentale.

Repatriată la 19 septembrie în Franța, tânăra, care a fost contaminată cu virusul Ebola în timpul unei misiuni în Liberia, „s-a vindecat și a părăsit spitalul”, a anunțat sâmbătă ministrul francez al Sănătății, Marisol Touraine.

Anterior, un expert de la Universitatea Cambridge a declarat că virusul Ebola ar putea fi folosit de teroriști pentru a crea o armă capabilă să ucidă numeroase persoane în Marea Britanie.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.439 de morți în Africa de Vest din 7.478 de cazuri înregistrate în cinci țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) realizat la 1 octombrie și publicat vineri.

Sursa: mediafax.ro

 

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola ar putea ajunge până pe 24 octombrie în Franța și Marea Britanie, au declarat experți, citați de cotidianul britanic The Independent, în pagina electronică. Potrivit experților, care au analizat harta răspândirii acestui virus și datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate, probabilitatea de apariție a virusului Ebola în Franța până la 24 octombrie este estimată la 75 la sută, iar în cazul Marii Britanii - la 50 la sută. De asemenea, există un risc (de 40 la sută) că virusul va afecta Belgia, conform unui studiu publicat inițial în revista PLoS Current Outbreaks.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: