Home » National » VREMEA la început de săptămână. PROGNOZA METEO pentru luni și marți, în țară și în Capitală

VREMEA la început de săptămână. PROGNOZA METEO pentru luni și marți, în țară și în Capitală

Luni, deși valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent, vremea va fi răcoroasă în majoritatea zonelor, în special în orele dimineții. Cerul, variabil la senin pe parcursul zilei, se va înnora începând de seara, dinspre sud-vest, în cea mai mare parte a țării. Va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia și Muntenia, local în sudul Transilvaniei și în Dobrogea și izolat în restul teritoriului.

Cantitățile de apă vor depăși pe spații restrânse 20 l/mp, cu precădere în sud-vest. În zona montană înaltă, la peste 1800 m altitudine, vor fi și precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, temporare în aproape toate zonele, dar cu viteze mai mari în sudul Banatului și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km

/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade.

LA BUCUREȘTI:Vremea va fi frumoasă în timpul zilei, dar rece în orele dimineții. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări noaptea când va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

Marți, în sudul, estul și centrul țării, vremea va fi rece și în general închisă, cu înnorări persistente și ploi pe arii extinse; izolat se vor cumula cantități de apă mai însemnate. În zona montană înaltă, la peste 1800 m altitudine, vor fi și precipitații mixte. În vest și nord-vest, cerul va fi parțial noros, va ploua pe spații restrânse, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice ale datei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, ușor mai ridicate, până la 20 de grade, în vest și nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 și 13 grade.

Luni, deși valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent, vremea va fi răcoroasă în majoritatea zonelor, în special în orele dimineții. Cerul, variabil la senin pe parcursul zilei, se va înnora începând de seara, dinspre sud-vest, în cea mai mare parte a țării. Va ploua pe arii extinse în Banat, Oltenia și Muntenia, local în sudul Transilvaniei și în Dobrogea și izolat în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși pe spații restrânse 20 l/mp, cu precădere în sud-vest. În zona montană înaltă, la peste 1800 m altitudine, vor fi și precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, temporare în aproape toate zonele, dar cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: