Home » Administratie » Averea în mii de tone de fier vechi a Vasluiului – Moștenirea Termicii

Averea în mii de tone de fier vechi a Vasluiului – Moștenirea Termicii

Povestea societății de termoficare locală a început cu mult înainte de Revoluție, când furniza agent termic tuturor locuințelor din municipiul Vaslui. După douăzeci de ani de utilizare a mașinăriilor folosite pentru încălzirea populației, s-a ajuns la concluzia că acestea nu mai fac față lumii moderne, la fel cum s-a întâmplat și cu alte companii de stat. Managerii acestei societăți nu au investit nimic în companie, dar nici nu s-au zbătut pentru a-i executa pe datornici și astfel uzina de termoficare a intrat în faliment.

„Potențialul energetic existent și amenajat, materializat în sursele de producere și în sistemul de transport a energiei termice către consumatori s-a modificat în ultimii ani, datorită lipsei fondurilor materiale și a interesului pentru întreținerea acestuia. Astfel, capacitatea termică totală în sistem centralizat a scăzut pentru utilizatorii casnici și social-edilitari.

Probleme deosebit de grave în alimentarea în sistem centralizat cu căldură au apărut datorită lipsei de întreținere în timp a rețelelor de transport a agentului termic (uzura conductelor,a termoizolației acesteia, canale termice sparte, inundate, pline cu pământ, etc ), a clădirilor centralelor și a punctelor termice, lipsei contoarelor de energie termică pe parcurs, de la furnizarea energiei din sursă la punctele termice și apoi la consumatori. Toți acești factori au dus la parametrii scăzuți ai agentului termic la consumatori, față de cei necesari stabiliți și astfel, în timp au dus la creșterea nemulțumirii consumatorilor, la numeroase debranșări ale acestora”, se precizează în Strategia de Dezvoltare Economico- Socială a județului Vaslui în preioada 2007-2013. Recent botezata SC Termprod Vaslui, a preluat 42 de terenuri și 38 de clădiri și instalații care nu au legătură propriu-zisă cu ceea ce a fost colosul Termica, actualmente aflat în stare avansată de oxidare.

Bogdan RUSU

Povestea societății de termoficare locală a început cu mult înainte de Revoluție, când furniza agent termic tuturor locuințelor din municipiul Vaslui. După douăzeci de ani de utilizare a mașinăriilor folosite pentru încălzirea populației, s-a ajuns la concluzia că acestea nu mai fac față lumii moderne, la fel cum s-a întâmplat și cu alte companii de stat. Managerii acestei societăți nu au investit nimic în companie, dar nici nu s-au zbătut pentru a-i executa pe datornici și astfel uzina de termoficare a intrat în faliment. "Potențialul energetic existent și amenajat, materializat în sursele de producere și în sistemul de transport a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. asta ati fotografiat voi acu dar trebuia sa mergeti acu 2-3 ani cind se carau cu zeile de masini fierul vechi de acolo.. stie el bulibasa , stiu si ei ceilalti de prin conducerile institutiilor de prin Vaslui, etc..

%d blogeri au apreciat: