Home » Social » Cursuri de calificare profesională pentru șomeri și deținuți

Cursuri de calificare profesională pentru șomeri și deținuți

Planul de formare profesională al Agenției Județețene pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Vaslui a cuprins anul acesta 74 de programe de formare profesionala pentru 1.430 de someri si 42 de deținuti.

Conform comunicatului emis de AJOFM Vaslui, până la data de 30.09.2014 s-au organizat 41 de cursuri de formare pentru 916 de cursanți șomeri și un curs pentru 15 persoane private de libertate. Jumătate din totalul numărului celor înscriși la cursuri au absolvit până acum. În prezent partcicipă la cursurile aflate în derulare 365 de șomeri. Dintre absolvenții din lunilor anterioare s-au încadrat într-un loc de muncă 136 de persoane. Numărul femeilor prezente la cursuri este mai mare decât cel al bărbaților totalul acestora fiind de 481.În perioada următoare AJOFM intenționează să deschidă noi cursuri. La Vaslui cursurile vor fi pentru calificări precum: inspector sănătate și securitate în muncă, recepționer hotel, lucrător în structuri pentru construcții, manichiurist- pedichiurist, operator introducere, validare și prelucrare date. La Bârlad cursanții vor alege între: manichiurist- pedichiurist, ospătar iar cei din Huși: operator introducere, validare și prelucrare date, ospătar. (Roxana CUCU)

Planul de formare profesională al Agenției Județețene pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Vaslui a cuprins anul acesta 74 de programe de formare profesionala pentru 1.430 de someri si 42 de deținuti. Conform comunicatului emis de AJOFM Vaslui, până la data de 30.09.2014 s-au organizat 41 de cursuri de formare pentru 916 de cursanți șomeri și un curs pentru 15 persoane private de libertate. Jumătate din totalul numărului celor înscriși la cursuri au absolvit până acum. În prezent partcicipă la cursurile aflate în derulare 365 de șomeri. Dintre absolvenții din lunilor anterioare s-au încadrat într-un loc de muncă 136 de persoane.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile