Home » Social » Expoziție de caricatură

Expoziție de caricatură

Ieri, în sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a avut loc vernisajul expoziției de grafică satirică „Salonul Internațional de Caricatură” cu tema „Anul electoral…”, eveniment prezentat de criticul de artă Valentin Ciucă, care a fost totodată, Președintele juriului concursului.

La eveniment au fost prezente și oficialități, precum prefectul județului, Andrei Puică, din partea Consiliului Județean, președintele instituției – Dumitru Buzatu și Valeriu Cargață, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl și senatorul Gabriela Crețu, care au ținut să spună câteva cuvinte atât despre festival cât și despre vernisajul expoziției de grafică satirică. Ba mai mult, unii dintre ei au considerat acest eveniment ca fiind unul dintre cele mai importante.

„După 12 octormbrie când se încheie festivalul, ne apucăm să pregătim ediția viitoare” a spus primarul Vasile Pavăl.

Câștigătorii Salonului Internațional de Caricatură au fost Mihai Stănescu din București, care a primit premiul de onoare pentru întreaga creație artistică, marele premiu fiind câștigat de Constantin Ciosu, din Bacău. Premiul I a fost acordat lui Mihai Ignat din Ploiești, premiul al II-lea, Cristian Mihăilescu din București, iar premiul al III-lea, Mihai Boacă din Cluj-Napoca. Au fost acordate și trei mențiuni, lui Victor Chiriloaiei din Brăila, Constantin Pavel din Focșani și Cristinel Vecerdia din Lugoj.

După eveniment, cei prezenți la Muzeul Județean s-au mutat la foaierul Primăriei Municipiului Vaslui, unde a avut loc expoziția personală a lui Ovidiu Ambrozie Bortă (BOA), denumită „BOA la electorală” unde cei prezenți au continuat să se amuze de operele artistice expuse.

Ieri, în sala "Arta" a Muzeului Județean "Ștefan cel Mare" Vaslui a avut loc vernisajul expoziției de grafică satirică "Salonul Internațional de Caricatură" cu tema "Anul electoral...", eveniment prezentat de criticul de artă Valentin Ciucă, care a fost totodată, Președintele juriului concursului. La eveniment au fost prezente și oficialități, precum prefectul județului, Andrei Puică, din partea Consiliului Județean, președintele instituției - Dumitru Buzatu și Valeriu Cargață, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl și senatorul Gabriela Crețu, care au ținut să spună câteva cuvinte atât despre festival cât și despre vernisajul expoziției de grafică satirică. Ba mai mult, unii dintre ei au considerat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: