Home » Justitie » Daune morale de 250.000 de euro obținute în instanță

Daune morale de 250.000 de euro obținute în instanță

Judecătoria Vaslui a obligat o societate de asigurări să achite 250.000 de euro, reprezentând daune morale, rudelor unui bărbat de 55 de ani, ucis într-un accident. Victima a decedat acum doi ani, în urma unui accident rutier în lanț provocat de un șofer băut (0,72 mg/litru alcool pur în aerul expirat), fiind strivită între două mașini, pe drumul european E 581.
Firma de asigurări, ca parte responsabilă civilmente, are de achitat câte 50.000 de euro pentru fiecare rudă care a participat la proces. Soția bărbatului ucis va primi daune materiale în cuantum de 20.264 de lei.
De asemenea, judecătoria l-a condamnat pe șoferul vinovat la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât pe latura civilă cât și pe cea penală. Accidentul în care a murit bărbatul de 55 de ani s-a petrecut pe 27 septembrie 2012, în satul Crasna. Șoferul vinovat de producerea evenimentului a intrat pe drumul european, a pierdut controlul volanului și a fost proiectat într-un cap de pod. Din locul de impact, mașina acestuia a ricoșat și a lovit un autoturism ce staționa, pe care l-a proiectat într-o autoutilitară, de asemenea staționată într-o parcare. Victima se afla între mașinile implicate în accident și a fost practic strivită. (Bogdan RUSU)

Judecătoria Vaslui a obligat o societate de asigurări să achite 250.000 de euro, reprezentând daune morale, rudelor unui bărbat de 55 de ani, ucis într-un accident. Victima a decedat acum doi ani, în urma unui accident rutier în lanț provocat de un șofer băut (0,72 mg/litru alcool pur în aerul expirat), fiind strivită între două mașini, pe drumul european E 581. Firma de asigurări, ca parte responsabilă civilmente, are de achitat câte 50.000 de euro pentru fiecare rudă care a participat la proces. Soția bărbatului ucis va primi daune materiale în cuantum de 20.264 de lei. De asemenea, judecătoria l-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: