Home » Administratie » Grupurile de Acțiune Locală, o șansă la finanțare

Grupurile de Acțiune Locală, o șansă la finanțare

Ieri, Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Ștefan cel Mare” a prezentat publicului realizările și perspectivele de viitor ale asociației, eveniment care a demonstrat efectele pozitive ale parteneriatului public-privat în domeniul accesării fondurilor nerambursabile.

GAL „Ștefan cel Mare” are 41 de membri, din care 14 sunt unități administrativ-teritoriale (UAT), iar restul sunt agenți economici și organizații non-profit din județele Iași și Vaslui. Din Vaslui, membri ai GAL „Ștefan cel Mare” sunt primăriile Rebricea, Dănești, Tăcuta, Codăești și Negrești, UAT-uri care au beneficiat din plin de pe urma aderării la GAL.

Finanțarea totală nerambursabilă pentru proiectele selectate de GAL de la cei 41 de membri este de 2.550.000 de euro. Din această sumă, 31% (aproximativ 783.000 de euro) s-au alocat pentru finanțarea proiectelor de investiții în infrastructură și servicii de bază depuse de primării.

La nivelul județului, membrii GAL „Ștefan cel Mare” au achiziționat două utilaje pentru deszăpezire, s-a realizat o extindere a rețelei electrice și s-a început zidirea din temelii a unei grădinițe.

Printre altele, GAL-urile pot oferi consultanță UAT-urilor și sprijină cooperarea între membri în vederea rezolvării unor probleme comune, elaborează strategii de dezvoltare locală și selectează proiectele mebrilor, care au șanse reale de a primi finanțare. Astfel, s-a ajuns în situația fericită ca 83% din cele 2,550 milioane de euro să fie deja accesați de membrii asociației. Tot prin sprijinul oferit de GAL, mai mulți fermieri tineri din Rebricea și Negrești, o fermă de subzistență din Tăcuta au primit finanțare pentru proiectele depuse. (Bogdan RUSU)

Ieri, Grupul de Acțiune Locală (GAL) "Ștefan cel Mare" a prezentat publicului realizările și perspectivele de viitor ale asociației, eveniment care a demonstrat efectele pozitive ale parteneriatului public-privat în domeniul accesării fondurilor nerambursabile. GAL "Ștefan cel Mare" are 41 de membri, din care 14 sunt unități administrativ-teritoriale (UAT), iar restul sunt agenți economici și organizații non-profit din județele Iași și Vaslui. Din Vaslui, membri ai GAL "Ștefan cel Mare" sunt primăriile Rebricea, Dănești, Tăcuta, Codăești și Negrești, UAT-uri care au beneficiat din plin de pe urma aderării la GAL. Finanțarea totală nerambursabilă pentru proiectele selectate de GAL de la cei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: