Home » National » Sorin Rosca Stanescu, condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol / Alexandru Bucsa si Petrica Grama, in solidar cu Rompetrol, obligati sa plateasca 58 mil dolari Ministerului Finantelor

Sorin Rosca Stanescu, condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol / Alexandru Bucsa si Petrica Grama, in solidar cu Rompetrol, obligati sa plateasca 58 mil dolari Ministerului Finantelor

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat marti la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, anunta televiziunile de stiri. Sentinta este definitiva.
Sorin Rosca Stanescu era acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat, iar Sorin Pantis, de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.
Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 8 luni inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol, potrivit agentiei Agerpres.
Alexandru Bucsa si Petrica Grama, in solidar cu Rompetrol, obligati sa plateasca 58 mil dolari Ministerului Finantelor
Prin decizia instantei, Alexandru Bucsa si Petrica Grama, in solidar cu Rompetrol, au fost obligati sa plateasca aproximativ 58 de milioane de dolari Ministerului Finantelor.
De asemenea, inculpatii trebuie sa plateasca, in solidar, 20.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat (Mediafax).
Ce sentinte s-au mai dat in acest dosar

  • Alexandru Bucsa – sase ani de inchisoare, cu executare
  • Petrica Grama – 2 ani si 4 luni de inchisoare, cu executare
  • Iulian Florin Aldea – 5 ani de inchisoare, cu executare
  • Claudiu Simulescu – 4 ani de inchisoare, cu executare
  • Gabriela Anghelache – 3 de inchisoare cu suspendare
  • Elan Albu a fost achitata

De notat ca, in acest dosar, care a inceput in urma cu 8 ani, doua infractiuni de care sunt acuzati Sorin Rosca Stanescu si Sorin Pantis s-au prescris.
In cazul lui Dinu Patriciu, instanta a constatat incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au lasat nesolutionata partea civila legata de Patriciu, potrivit agentiei Mediafax.

Sursa: hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: