Home » Social » „Ești frumoasă, ești luminoasă, Vera!”

„Ești frumoasă, ești luminoasă, Vera!”

Vera Ion este regizor și dramaturg și, împreună cu Sorin Poamă, actor și dramaturg și el, lucrează în proiecte independente de dezvoltare și generare de text și explorare de noi mijloace de teatru.

Roxana NĂSTASĂ

Alaltăseară, vasluienii au văzut-o pe Vera în piesa “Refuz să cresc. Dacă puteți face o mică donație”, piesă în care este pusă în scenă o experiență personală a actriței, dintr-o vară petrecută la muncă în Londra.

După un master făcut acolo, tânăra și-a făcut o prietenă la care a hotărât să meargă să stea și să muncească pe timpul verii pentru a avea bani de întreținere. A făcut mai întâi animale dinafis maine baloane, însă după ce acest lucru a devenit ilegal, s-a îmbrăcat în Peter Pan și a încercat să-i amuze pe copiii care treceau pe Southbank, primind câte o „donație” din partea părinților acestora.

A fost un Peter Pan exemplar, însă cu un ghinion ieșit din comun, în competiție directă cu Matrix sau Michael Jackson, care câștigau sume importante de bani. Vera nu reușește nici pe departe să ajungă la nivelul câștigurilor acestora. Problemele nu se opresc însă aici, pentru că în afara concurenței de pe Southbank căreia trebuie să-i facă față, Vera e pusă în situația de a se descurca și cu un anume Ion din Giulești, un om din lumea interlopă, care aparent o caută pe o anume Iuliana, o fată cu care s-a căsătorit, dar care s-a apucat de droguri și nu mai e de găsit. De fapt, povestea cu Iuliana a fost doar un pretext ca Ion să se apropie de Vera. Cum a scăpat tânăra din această situație? A repetat în gând “Ești frumoasă, ești luminoasă, Vera și trebuie să te concentrezi pe copii că azi trebuie să faci o sută de lire”. Asta a făcut Vera, fără să explice însă în final cum a reușit să scape de Ion din Giulești care și-a adunat prietenii și s-au apropiat amenințător de ea. Cert este doar că Vera a scăpat nevătămată, chiar dacă nu știm cum, dar s-a întos acasă. Fără niciun ban, e drept.

„Refuz să cresc” este a treia producție a atelierului „Scrie despre tine”, documentată pe întâmplări reale, un spectacol personal în care autoarea a ales să-și joace povestea în fața publicului.

Vineri, o altă piesă de-a Verei, „Eu și Cristina”, o comedie horror ce se anunță a fi amuzantă va fi jucată în Sala Studio a Casei de Cultură fiind așteptați cât mai mulți iubitori de teatru.

Vera Ion este regizor și dramaturg și, împreună cu Sorin Poamă, actor și dramaturg și el, lucrează în proiecte independente de dezvoltare și generare de text și explorare de noi mijloace de teatru. Roxana NĂSTASĂ Alaltăseară, vasluienii au văzut-o pe Vera în piesa “Refuz să cresc. Dacă puteți face o mică donație”, piesă în care este pusă în scenă o experiență personală a actriței, dintr-o vară petrecută la muncă în Londra. După un master făcut acolo, tânăra și-a făcut o prietenă la care a hotărât să meargă să stea și să muncească pe timpul verii pentru a avea bani de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: