Home » Social » La mulți ani, CARP Bârlad!

La mulți ani, CARP Bârlad!

Miercuri, 8 octombrie, a fost mare sărbătoare la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Bârlad (CARP). Exact cu 60 de ani în urmă, CARP Bârlad a fost reorganizată pentru prima dată de la înființarea ei, acum 116 ani.

Cu ocazia zilei CARP, conducerea asociației a organizat mai multe activități pe parcursul săptămânii trecute, care au culminat ieri cu sfințirea unei troițe și a drapelului CARP. Achiziționarea materialelor și plata sculptorului au fost posibile grație sponsorilor.

Sarbatoare CARP 3Țin să mulțumesc celor 537 de persoane fizice și juridice care ne-au ajutat să ridicăm o troiță la ceas aniversar. Suma strânsă din sponsorizări este de 55.234 lei”, a declarat Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.

Troița din lemn este opera sculptorului dâmbovițean Liviu Brezeanu. Tot ieri, au fost sfințit și drapelul asociației, realizat după o idee a președintelui CARP, materializată de Vlad Hriscu și prof. Sebastian Pascu. Drapelul CARP are culoarea albastră și chipul Elenei Cuza într-un medalion. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Vasile Lăiu, protopopul de Bârlad. La eveniment au participat președinții a 18 CARP-uri din țară, oficialități locale și sute de bârlădeni care s-au ospătat din cele 5.000 de sarmale.

De la ora 17, la Casa de Cultură, CARP a organizat un spectacol aniversar cu titlul „Simfonia Toamnei”, susținut de colaboratori și membri ai CARP, interpreți de muzică ușoară, populară, folk, formații corale și ansambluri populare din Bârlad, Pogonești, Șuletea.

Astăzi, după Adunarea Generală a reprezentanților CARP, o să fie lansată monografia Casei, un volum-document semnat de profesorul de istorie Gheorghe Gherghe. (Mihaela NICULESCU)

Miercuri, 8 octombrie, a fost mare sărbătoare la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Bârlad (CARP). Exact cu 60 de ani în urmă, CARP Bârlad a fost reorganizată pentru prima dată de la înființarea ei, acum 116 ani. Cu ocazia zilei CARP, conducerea asociației a organizat mai multe activități pe parcursul săptămânii trecute, care au culminat ieri cu sfințirea unei troițe și a drapelului CARP. Achiziționarea materialelor și plata sculptorului au fost posibile grație sponsorilor. „Țin să mulțumesc celor 537 de persoane fizice și juridice care ne-au ajutat să ridicăm o troiță la ceas aniversar. Suma strânsă din sponsorizări…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: