Home » Sport » Lupte în cușcă la Bârlad

Lupte în cușcă la Bârlad

Cupa Moldovei la MMA este prima competiție de acest gen din Județul Vaslui. Această competiție contează pentru clasamentul mondial, fiecare sportiv primind puncte pentru a promova în competițiile profesioniste.

Arsene ANDREI

Amatorii de lupte sunt asteptați sâmbătă, în municipiul Bârlad, la Cupa Moldovei de Arte Marțiale Mixte (MMA) amator. Evenimentul se află la a-III-a editie și se desfășoară sub egida Federaiei Internationale (IMMAF), pe reguli de MMA amator. Concursul este organizat de Shi Tei Do Ko în colaborare cu CS AGON București și se va desfășura în sala de sport a Liceului Alexandru Ioan Cuza de la ora 9.

Va fi o competiție de full contact unde pentru prima dată vor fi admiși sportivi de 16 ani, vârsta minimă impusă de IMMAF.

La acest concurs și-au anunțat participarea competitori din Bârlad, Galați, Iași, Tecuci, Suceava, dar și din-afara Moldovei, din Cluj și București. Cluburile Bârlădene se vor prezenta cu aproximativ 25 de luptători.

Clubul bucureștean, AGON, se va prezenta cu luptători ce au participat la campionatul mondial de Arte Marțiale Mixe rezervat amatorilor din Los Angeles.

Față de edițiile anterioare, vor fi mai puțini sportivi, pentru că federația a impus reguli mult mai drastice. Fiecare sportiv trebuie să aibă analizele la zi pentru HIV și hepatită.

„Acest tip de eveniment este montat pentru prima dată în județul Vaslui, iar prin competiția pe care o organizăm dorim să atragem tineretul spre sportul de performanță și să-i ținem la distanță de droguri, fumat, anturaje dubioase”, ne-a declarat Bogdan Mazilu, antrenor în cadrul clubului Shi Tei Do Ko.

Reguli de participare:

1) Participanții trebuie să facă parte dintr-un club afiliat prin adeziune de susținere în scopul înființării ramurii de sport MMA în România ca disciplină de sine stătătoare; aceasta va fi depusă la Ministerul Tineretului și Sportului;

2) Sportivul trebuie să aibă asupra lui un act de identitate;

3) Trebuie să aibe 16 ani împliniti;

4) Să aibă dovada analizeleor de sânge;

5) Să aibă adeverință de la medicul sportiv;

6) Să prezinte corect palmaresul sportiv (istoricul meciurilor efectuate până acum în alte stiluri de contact).

Echipament de luptă obligatoriu:

– bandaje

– mănusi de MMA – oferite de organizator;

– tibiere – oferite de organizatori;

– proteză dentară detinută de către sportiv;

– cochilie.

– cască cu grilaj (doar la U18, categoria 16 -18 ani)

Echipament optional seniori: căști de protecție – oferite de organizatori și pieptare – fete, oferite de organizatori.

Această competiție contează pentru clasamentul mondial, fiecare sportiv primind puncte pentru a promova în competițiile profesioniste.

Cupa Moldovei la MMA este prima competiție de acest gen din Județul Vaslui. Această competiție contează pentru clasamentul mondial, fiecare sportiv primind puncte pentru a promova în competițiile profesioniste. Arsene ANDREI Amatorii de lupte sunt asteptați sâmbătă, în municipiul Bârlad, la Cupa Moldovei de Arte Marțiale Mixte (MMA) amator. Evenimentul se află la a-III-a editie și se desfășoară sub egida Federaiei Internationale (IMMAF), pe reguli de MMA amator. Concursul este organizat de Shi Tei Do Ko în colaborare cu CS AGON București și se va desfășura în sala de sport a Liceului Alexandru Ioan Cuza de la ora 9. Va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: