Home » World » Moscova: Activitatea NATO în Caucazul de Sud constituie o amenințare pentru stabilitatea în regiune

Moscova: Activitatea NATO în Caucazul de Sud constituie o amenințare pentru stabilitatea în regiune

Activitatea militară a NATO în Caucazul de Sud constituie o amenințare la adresa stabilității în regiune și poate provoca consecințe grave, a apreciat miercuri adjunctul șefului diplomației ruse Grigori Karasin, citat de agenția Itar-Tass, în pagina electronică.

„Activitatea militară a NATO în această regiune și programele în domeniul militar pe care Alianța Nord-Atlantică le desfășoară împreună cu Georgia creează o amenințare pentru stabilitatea în regiune și provoacă îngrijorare în rândul statelor vecine”, a declarat diplomatul rus, după o nouă rundă de consultări la Geneva privind securitatea și stabilitatea în Caucazul de Sud.

„Îi îndemnăm pe reprezentanții Georgiei și ai Statelor Unite să analizeze cu atenție acest subiect, deoarece există riscul că echilibrul forțelor în regiune va fi perturbat, fapt ce va duce la consecințe grave”, a adăugat el.

La consultările de la Geneva, desfășurate sub egida Uniunii Europene, ONU și OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa), au participat delegații din Abhazia, Georgia, Rusia și Osetia de Sud.

Sursa: mediafax.ro

Activitatea militară a NATO în Caucazul de Sud constituie o amenințare la adresa stabilității în regiune și poate provoca consecințe grave, a apreciat miercuri adjunctul șefului diplomației ruse Grigori Karasin, citat de agenția Itar-Tass, în pagina electronică. "Activitatea militară a NATO în această regiune și programele în domeniul militar pe care Alianța Nord-Atlantică le desfășoară împreună cu Georgia creează o amenințare pentru stabilitatea în regiune și provoacă îngrijorare în rândul statelor vecine", a declarat diplomatul rus, după o nouă rundă de consultări la Geneva privind securitatea și stabilitatea în Caucazul de Sud. "Îi îndemnăm pe reprezentanții Georgiei și ai Statelor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: