Home » Justitie » SUMAL sau "Radarul pădurii", implementat și în Vaslui

SUMAL sau "Radarul pădurii", implementat și în Vaslui

Sistemul se poate accesa de pe orice smartphone și are ca țintă scăderea furtului de lemn.

Sistemul informațional integrat SUMAL, denumit și „Radarul pădurii”, a fost implementat și în județul Vaslui. După o perioadă de probă de câteva zile, acesta a devenit obligatoriu de ieri. Sistemul poate fi accesat de pe orice smartphone prin aplicația Woodtracking și este destinat atât ocoalelor silvice de stat și private, cât și operatorilor economici care exploatează, transportă și comercializează material lemnos.

„Sistemul a funcționat în situație de pilot și suntem pregătiți pentru implementarea acestuia. În mare parte nu se vor crea sincope, singura problemă ar fi cea înlocuirii avizelor de expediție cu noile modele, fapt ce va dura câteva zile, maxim o săptămână”, ne-a declarat Laurențiu Agrigoroaie, șeful Ocolului Silvic Vaslui.

Acest sistem este menit să reducă gradul de furt major din pădure, astfel că pentru fiecare transport mai mare de 3 mc se va emite un cod unic care trebuie scris în avizul de însoțire a mărfii.

Legalitatea transportului se poate verifica și fără oprirea mașinii, pentru că sistemul permite verificarea datelor avizelor în sistemul informatic și după numărul de înmatriculare. Așadar, fiecare persoană va putea proba legalitatea transportului printr-un singur apel la 112.

Pentru o mai bună funcționare a SUMAL toate depozitele de lemn trebuie amplasate obligatoriu în zone cu semnal. În cazul în care locul din care se face exploatarea lemnului nu este acoperire se va emite un cod ofline ce va fi înregistrat imediat ce smartphonurile vor avea semnal. (A.A.)

Sistemul se poate accesa de pe orice smartphone și are ca țintă scăderea furtului de lemn. Sistemul informațional integrat SUMAL, denumit și "Radarul pădurii", a fost implementat și în județul Vaslui. După o perioadă de probă de câteva zile, acesta a devenit obligatoriu de ieri. Sistemul poate fi accesat de pe orice smartphone prin aplicația Woodtracking și este destinat atât ocoalelor silvice de stat și private, cât și operatorilor economici care exploatează, transportă și comercializează material lemnos. "Sistemul a funcționat în situație de pilot și suntem pregătiți pentru implementarea acestuia. În mare parte nu se vor crea sincope, singura problemă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. hai mah, sa fim seriosi, tot se va fura! Pai ce, stie cineva cati copaci are padurea? Stie numarul copacilor?!

  2. singurul lucru bun care poate sa-l faca romanu` e furtul….hai dom`le sa fim seriosi, hotia pentru roman, e un lucru sfant…daca englezii sunt conservatori,francezii sunt galagiosi,italienii sunt smecheri (cutitari),germanii sunt corecti,rusii sunt betivi…romanii ?!…simplu,e HOT !!! :)) =))

%d blogeri au apreciat: