Home » Sanatate » Casa Esme, sprijin pentru copiii cu dizabilități

Casa Esme, sprijin pentru copiii cu dizabilități

În Centrul de zi „Casa Esme”, tristețea și neputința sunt alungate cu fiecare pas pe care copii îl fac în evoluția mult dorită. Acolo, atât ei cât și părinții lor intră într-o lume unde discriminarea nu există și nimeni nu se simte „altfel”.
Ajutorul oferit de câțiva oameni a făcut ca până acum 28 de copii să nu mai fie discriminați, și să fie integrați într-un sistem de învățământ de masă. „20 dintre beneficiarii centrului nostru merg deja la școală, iar 8 la grădiniță. Pentru noi toate cazurile reprezintă un real succes. O situație aparte o reprezintă însă doi copii afectați de autism, care la momentul intrării lor în centru aveau un nivel redus de evoluție pe toate căile de dezvoltare. Aceștia au reușit să se integreze cu succes în învățământul de masă, nemaiavând nevoie, din fericire, de suportul nostru. Nimic din tot ce se întâmplă nu s-ar putea realiza fără ajutorul părinților acestor copii, care dau dovadă de voință și perseverență. La final recompensa noastră sunt lacrimile de tristețe transformate în lacrimi de bucurie”, ne-a declarat Loredana Dobrin, coordonatorul Centrului de zi „Casa Esme”. La centrul acesta de zi nu vin doar copii din Bârlad sau din împrejurimile orașului, în momentul acesta un copil din județul Vrancea și doi din județul Galați având parte de suport specializat. Printre beneficiarii centrului se mai numără și 10 copii asistați maternal, dar și unul instituționalizat. „Casa Esme ar trebui considerat un proiect al comunității și nu doar al nostru, de aceea ne bucurăm atunci când locuitorii orașului Bârlad, cum sunt tinerii liceeni din cadrul programului «Tineri Voluntari», se implică așa cum pot în susținerea noastră”, a mai adăugat Loredana Dobrin. (Roxana CUCU)

În Centrul de zi „Casa Esme”, tristețea și neputința sunt alungate cu fiecare pas pe care copii îl fac în evoluția mult dorită. Acolo, atât ei cât și părinții lor intră într-o lume unde discriminarea nu există și nimeni nu se simte „altfel”. Ajutorul oferit de câțiva oameni a făcut ca până acum 28 de copii să nu mai fie discriminați, și să fie integrați într-un sistem de învățământ de masă. „20 dintre beneficiarii centrului nostru merg deja la școală, iar 8 la grădiniță. Pentru noi toate cazurile reprezintă un real succes. O situație aparte o reprezintă însă doi copii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: