Home » Invatamant » Decontul, corvoada primăriilor

Decontul, corvoada primăriilor

Noul an școlar a început cu aceași veșnică problemă: decontarea transportului pentru profesori. Comuna Puiești se lasă cel mai greu înduplecată de doleanțele corpului didactic de acolo.

„De trei ani, Primăria Puiești a avut o atitudine refractară față de școală și corpul profesoral. Aceștia au decontat doar 33% pe anul școlar anterior, și asta după ce am fost cu un executor judecătoresc, ne-a declarat Mircea Marinescu, președintele Sindicatului de învățământ „Tutova” Bârlad.

Primăriile sunt obligate să deconteze abonamentele pentru transport ale dascălilor, dar puține respectă întrutotul legea. Edilii-șefi spun întotdeana că nu au bani și că nu au prevăzut în buget astfel de cheltuieli.

„Deși primarii cunosc situația aceștia nu fac nimic pentru a deconta transportul. Așteaptă de fiecare dată ca sindicatul să de-a în judecată primăria, și culmea e că după aceea găsesc bani”, a mai spus președintele sindicatului.

„Până acum nu am discutat problema decontării abonamentelor pentru acest an școlar, dar probabil că cei care sunt clinți vechi, ne vor aduce aceleași probleme. Primăriile ar trebui să știe că profesorii fac un serviciu comunităților”, a concluzionat Marinescu. (A.A.)

Noul an școlar a început cu aceași veșnică problemă: decontarea transportului pentru profesori. Comuna Puiești se lasă cel mai greu înduplecată de doleanțele corpului didactic de acolo. "De trei ani, Primăria Puiești a avut o atitudine refractară față de școală și corpul profesoral. Aceștia au decontat doar 33% pe anul școlar anterior, și asta după ce am fost cu un executor judecătoresc, ne-a declarat Mircea Marinescu, președintele Sindicatului de învățământ "Tutova" Bârlad. Primăriile sunt obligate să deconteze abonamentele pentru transport ale dascălilor, dar puține respectă întrutotul legea. Edilii-șefi spun întotdeana că nu au bani și că nu au prevăzut în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile