Home » National » ROMÂNIA – UNGARIA, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016. "Tricolorii" au dominat meciul. INCIDENTE au avut loc pe Arena Națională: 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

ROMÂNIA – UNGARIA, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016. "Tricolorii" au dominat meciul. INCIDENTE au avut loc pe Arena Națională: 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susținut, sâmbătă, pe Arena Națională, în compania selecționatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Golurile partidei au fost marcate de Rusescu ’44, respectiv Dzsudzsak ’82.

1-0: Sânmărtean a trimis o pasă de 25 de metri spre Raț peste fundașulJózsef Varga, fundașul român a preluat, după care a centrat pe jos, Chipciu aflat la prima bară a lăsat mingea să treacă, iar Rusescu, venit din linia a doua, a reluat din direct de la zece metri în poarta lui Gabor Kiraly. Aceasta a fost prima reușită pentru Raul Rusescu în tricoul echipei naționale, el aflându-se la cea de-a șasea prezență pentru prima reprezentativă.

1-1: Dzsudzsak a transformat o lovitură liberă de la 24 de metri în stânga lui Tătărușanu.

După reușita lui Rusescu din prima repriză, partida a fost reluată cu o întârziere de câteva secunde din cauza zecilor de petarde aruncate de fanii de la Peluza Sud.

Atât Ungaria, în prima repriză, cât și România, în cea de-a doua, au avut câte un gol anulat, de fiecare dată pentru ofsaid.

România: Tătărușanu – Chiricheș, Goian (Gardoș ‘5), D. Grigore, Raț – Hoban, Pintilii – Maxim (Stancu ’84), Chipciu, Sânmărtean (Tănase ’66) – Rusescu. Antrenor: Victor Pițurcă

Ungaria: Kiraly – J. Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar – A. Elek, Stieber – Lovrencsics (Simon ’63), Gera (Tozser ’77), Dzsudzsak – Szalai. Andtenor: Pal Dardai.

Cartonașe galbene: Hoban ’18, Gardoș ’32, Grigore ’80, Chipciu ’90, Raț ’90+2 / Gera ’26, Varga ’51, Juhasz ’69, Kiraly ’86, Korcsmar ’90+1, Tozser ’90+2

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Scoția avându-l la centru pe William Collum, ajutat la cele două linii de William Conquer și Graham Chambers. Asistenți suplimentari au fost John Beaton și Brian Colvin, în timp ce rezervă a fost Francis Connor.

Observatorii partidei au fost Manuel Lopez Fernandez (Spania) și Barry Bright (Anglia).

În repriza a doua, fanii de la Peluza Nord a afișat bannerul „Din ecuația FRF nu poate lipsi bișnița cu bilete”

La meci au asistat aproximativ 48.000 de spectatori, între care și circa 2.000 de suporteri unguri.

Desfășurarea LIVE TEXT:

Min. 90+4: Fluier final. Meciul România – Ungaria se termină la egalitate, scor 1-1.

Min. 90+2: Incidente între jucătorii celor două echipe. Tozser și Raț sunt avertizați cu galben.

Min. 90+1: Korcsmar primește cartonaș galben.

Min. 89: Chipciu este avertizat cu cartonaș galben.

Min. 87: Nikolici trece pe lângă gol după ce l-a păcălit pe Chiricheș. Șutul său a trecut însă pe lângă poartă.

Min. 86: Cartonaș galben pentru Kiraly

Min. 84: Maxim este înlocuit cu Bogdan Stancu.

Min. 82: Ungaria egalează printr-o lovitură liberă de la 25 de metri executată de Dzsudzsak: România – Ungaria, scor 1-1.

Min. 79: Dragoș Grigore este avertizat cu galben.

Min. 77: Schimbare în echipa Ungariei – Tozser intră în locul lui Gera.

Min. 74: Cartonaș galben pentru Elek.

Min. 69: Rusescu marchează senzațional cu capul, dar era în ofsaid și golul este anulat.

Min. 69: Juhasz este avertizat cu galben.

Min. 66: Sânmărtean este înlocuit cu Tănase.

GALERIE FOTO

Min. 63: Schimbare în echipa Ungariei: Lovrencsics este înlocuit cu Simon.

Min. 55: Chiricheș a avut nevoie de intervenția medicilor după ce s-a lovit la mână. Fundașul lui Tottenham a putut să reintre însă pe teren.

Min. 52: Intervenție foarte bună a lui Pintilii la Nikolici după ce acesta scăpase pe un contraatac.

Min. 50: Cartonaș galben pentru Varga.

Min. 46: Lovitura de start a reprizei secunde a aparținut Ungariei

Schimbare la pauză la maghiari: Stieber – Nikolics.

Min. 45+3: Pauză pe Arena Națională.

Min. 44: GOOOL România! Sânmărtean trimite o pasă minunată de peste 30 de metri, Raț centrează în fața porții și Rusescu înscrie simplu, din fața porții goale

Min. 39: Juhasz înscrie cu capul, dar arbitrul semnalizase deja poziția de ofsaid. Nu se înregistrează gol pentru Ungaria.

Min. 34: Lovitura de cap al lui Dragoș Grigore, după un corner executat de Maxim, trece pe lângă poartă.

Min. 32: Gardoș este avertizat cu cartonașul galben.

Min. 26: Cartonaș galben pentru Gera.

Min. 22: Raț șutează de la 25 de metri, Kiraly reține mingea.

Min. 18: Hoban este avertizat cu cartonaș galben.

Min. 15: Maxim scapă spre poarta maghiarilor, ajunge în careu și șutează din unghi pe lângă poartă.

Min. 11: Românii domină meciul. O nouă centrare a lui Chipciu nu este ajunsă de Rusescu

Min. 5: Schimbare România: Goian, accidentat, este înlocuit cu Gardoș.

Min. 3: O primă ocazie importantă pentru România. Raț a centrat de două ori în fața porții, maghiarii au respins în cele din urmă.

Min. 1: România a avut mingea de început a meciului.

18:57 – Spectatorii de pe Arena Națională au cântat în cor imnul României, „Deșteaptă-te române!”.

Incidente la Arena Națională înainte de meciul România – Ungaria: Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români și au folosit gaze lacrimogene

Sute de petarde au explodat și zeci de fumigene au fost aruncate pe teren înaintea partidei, iar suporterii ungari au încercat să intre peste cei români de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiți să folosească gazele lacrimogene.

17:30 – ECHIPELE DE START la meciul România – Ungaria:

ROMÂNIA: 12. Tătărușanu – 6. Chiricheș, 15. Goian, 21. Grigore, 3. Raț (cpt.) – 5. Hoban, 8. Pintilii – 20. Maxim, 7. Chipciu, 17. Sânmărtean – 9. Rusescu. Antrenor: Victor Pițurcă

Rezerve: 1. Pantilimon, 23. Lung jr., 2. Moți, 4. Luchin, 10. Tănase, 11. Torje, 13. Keșeru, 14. Latovlevici, 16. Gardoș, 18. Prepeliță, 19. Stancu, 22. Enache

UNGARIA: 1 Kiraly – 8 J.Varga, 23 Juhasz, 21 Korcsmar, 4 Kadar – 6 A. Elek, 18 Stieber – 14 Lovrencsics, 10 Gera, 7 Dzsudzsak – 11 Szalai. Antrenor: Pal Dardai

Rezerve: Denes, Krisztian, Korhut, Fiola, Tozser, Megyeri, Kalmar, Gyurcso, R.Varga, Nikolic, Priskin, Kovacs.

16:57 – Câțiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism cu români, la Comarnic

Câțiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism în care se aflau români, la Comarnic, iar alții, care erau băuți, au fost sancționați contravențional după ce au tulburat ordinea publică, la Miercurea Ciuc, a anunțat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

16:26 – Fanii unguri au început să intre în stadion, cu trei ore înainte de meciul România-Ungaria

Suporterii unguri care s-au deplasat la București pentru a asista la meciul România – Ungaria, programat la ora 19.00, în preliminariile Euro-2016, au început să sosească la Arena Națională, unii rămânând în Fan Zone, iar alții intrând deja în stadion.

Primii fani unguri au început să intre în stadion la ora 16.00, după ce li s-a făcut controlul corporal.

Suporterii care au ajuns la Arena Națională au fost conduși în Fan Zone, un teren de fotbal din apropierea tribunei oficiale împrejmuit cu sârmă și acoperit cu plasă verde.

GALERIE FOTO

În așteptarea meciului, unii fani dorm pe teren, iar alții joacă fotbal, ei agățând chiar steagul Ungariei la una dintre porți. Cei care doresc au la dispoziție mici, cârnați, sandvișuri, piept de pui, hamburgeri, băuturi răcoritoare, cafea și bere fără alcool la corturile făcute de sponsorii echipei naționale. Suporterii își cumpără jetoane pe baza cărora își iau mâncare și băutură. De asemenea, în zonă se află toalete ecologice pentru suporteri.

Alături de forțele de ordine, în Fan Zone sunt și ambulanțe.

Suporterii din Fan Zone sunt și cei care au venit cu un tren special de la Budapesta, aduși la stadion cu autobuze ale RATB, dar și fani veniți cu microbuze. Fanii care vin la București pe autostrada A1 în grupuri mai mici sunt așteptați la Fântâna Miorița, unde Jandarmeria a amplasat filtre, și sunt conduși de jandarmi la stadion.

15:16 – Fanii maghiari, iritați după ce au primit pliante informative cu steagul Ungariei prezentat greșit

Fanii maghiari veniți cu trenul la București, sâmbătă, în gara Băneasa, le-au făcut semne obscene jandarmilor și au strigat „Slugilor!”, după ce au primit pliante informative în care steagul Ungariei este prezentat greșit, cu culoarea roșie în partea de jos.

13:45 – Aproximativ 800 de fani unguri au ajuns cu trenul la București și vor fi duși la Arena Națională

Aproximativ 800 de suporteri unguri au sosit, sâmbătă, în jurul orei 13.30, la București, cu trenul, pentru meciul România-Ungaria, din preliminariile Euro-2016, și urmează să fie duși direct la Arena Națională cu 15 autobuze ale RATB, fanii aruncând cu fumigene la intrarea în gara Băneasa.

GALERIE FOTO

10:13 – Arad: Suporterii unguri au aruncat cu petarde și cutii de bere din tren la intrarea în țară

Aproape 800 de suporteri unguri au venit în România cu trenul, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în gările din Curtici și Arad au aruncat cu petarde, cutii și sticle de bere și au scandat de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”, însă forțele de ordine nu au aplicat sancțiuni.

România și Ungaria s-au întâlnit până acum de 23 de ori, palmaresul fiind cinci victorii pentru „tricolori”, șase remize, și 12 succese pentru maghiari. Golaverajul este 29-52.

Sursa: mediafax.ro

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susținut, sâmbătă, pe Arena Națională, în compania selecționatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016. Golurile partidei au fost marcate de Rusescu '44, respectiv Dzsudzsak '82. 1-0: Sânmărtean a trimis o pasă de 25 de metri spre Raț peste fundașulJózsef Varga, fundașul român a preluat, după care a centrat pe jos, Chipciu aflat la prima bară a lăsat mingea să treacă, iar Rusescu, venit din linia a doua, a reluat din direct de la zece metri în poarta lui Gabor Kiraly. Aceasta a fost prima…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: