Home / Social / Artă populară românească la Huși
Bătrâne care se pricep la împletit

Artă populară românească la Huși

Cu ocazia Zilelor Hușilor, meșteri populari din diferite zone ale țării și-au dat întâlnire în orașul dintre vii, în încercarea de a aduce satul tradițional mai aproape de sufletul hușenilor.

Vineri, de la primele ore ale dimineții, când creatorii populari abia își expuneau lucrările în Parcul Rodina, hușenii au venit în număr mare să admire arta autentică. La ora 12 a a vut loc deschiderea, fiind prezente și oficialități ale urbei precum edilul Ioan Ciupilan și consilieri din Consiliul Local Huși. Localnicii au admirat, au fotografiat, au cumpărat exponatele și s-au bucurat de acest eveniment, care le-a adus pentru trei zile arta tradițională românească în oraș, cei 25 de meșteri populari prezenți scoțând la lumină țăranul autentic de odinioară, transformând astfel Parcul Rodina într-un univers al tradiției. (Roxana NĂSTASĂ)

Cu ocazia Zilelor Hușilor, meșteri populari din diferite zone ale țării și-au dat întâlnire în orașul dintre vii, în încercarea de a aduce satul tradițional mai aproape de sufletul hușenilor. Vineri, de la primele ore ale dimineții, când creatorii populari abia își expuneau lucrările în Parcul Rodina, hușenii au venit în număr mare să admire arta autentică. La ora 12 a a vut loc deschiderea, fiind prezente și oficialități ale urbei precum edilul Ioan Ciupilan și consilieri din Consiliul Local Huși. Localnicii au admirat, au fotografiat, au cumpărat exponatele și s-au bucurat de acest eveniment, care le-a adus pentru trei…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: