Home » Social » Artă populară românească la Huși

Artă populară românească la Huși

Cu ocazia Zilelor Hușilor, meșteri populari din diferite zone ale țării și-au dat întâlnire în orașul dintre vii, în încercarea de a aduce satul tradițional mai aproape de sufletul hușenilor.

Vineri, de la primele ore ale dimineții, când creatorii populari abia își expuneau lucrările în Parcul Rodina, hușenii au venit în număr mare să admire arta autentică. La ora 12 a a vut loc deschiderea, fiind prezente și oficialități ale urbei precum edilul Ioan Ciupilan și consilieri din Consiliul Local Huși. Localnicii au admirat, au fotografiat, au cumpărat exponatele și s-au bucurat de acest eveniment, care le-a adus pentru trei zile arta tradițională românească în oraș, cei 25 de meșteri populari prezenți scoțând la lumină țăranul autentic de odinioară, transformând astfel Parcul Rodina într-un univers al tradiției. (Roxana NĂSTASĂ)

Cu ocazia Zilelor Hușilor, meșteri populari din diferite zone ale țării și-au dat întâlnire în orașul dintre vii, în încercarea de a aduce satul tradițional mai aproape de sufletul hușenilor. Vineri, de la primele ore ale dimineții, când creatorii populari abia își expuneau lucrările în Parcul Rodina, hușenii au venit în număr mare să admire arta autentică. La ora 12 a a vut loc deschiderea, fiind prezente și oficialități ale urbei precum edilul Ioan Ciupilan și consilieri din Consiliul Local Huși. Localnicii au admirat, au fotografiat, au cumpărat exponatele și s-au bucurat de acest eveniment, care le-a adus pentru trei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: