Home » World » Ban Ki-moon, îngrijorat de situația din Kobane: Trebuie să împiedicăm un MASACRU al civililor dacă orașul este cucerit de Statul Islamic

Ban Ki-moon, îngrijorat de situația din Kobane: Trebuie să împiedicăm un MASACRU al civililor dacă orașul este cucerit de Statul Islamic

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat duminică „toate părțile să se ridice pentru a împiedica un masacru al civililor la Kobane”, orașul kurd din Siria pe care jihadiștii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) sunt pe cale să-l cucerească, la frontiera cu Turcia, relatează AFP.

„Îmi reiterez îngrijorarea profundă cu privire la situația dinăuntrul și din zona orașului sirian Kobane. Având în vedere atacurile aflate în curs ale SI, mii de vieți sunt în pericol”, a subliniat el, la Cairo, în cursul Conferinței internaționale a țărilor donatoare pentru reconstrucția Fâșiei Gaza.

Emisarul special ONU pentru Siria Staffan De Mistura a declarat deja, vineri, că civilii vor fi „foarte probabil masacrați”, în cazul în care Kobane cade pe mâna jihadiștilor, care au luat localitatea cu asalt pe 16 septembrie.

În cazul unei victorii în acest oraș-cheie sirian, jihadiștii din cadrul SI vor prelua, în plus, controlul asupra a aproape 400 dintre cei 900 de kilometri de frontieră dintre Turcia și Siria, a apreciat De Mistura.

Până la 700 de civili se află în continuare în centrul orașului, iar între 10.000 și 13.000 s-au adunat în apropiere de frontieră, a spus el, îndemnând Ankara, care le interzice kurzilor sirieni refugiați în Turcia să treacă frontiera înapoi, să „autorizeze fluxul de voluntari să intre în oraș pentru a-i susține acțiunea de autoapărare”.

Forțele kurde, mai puține și mai prost echipate, opun rezistență dârz, de aproape o lună, jihadiștilor care controlează 40% din Kobane.

Sursa: mediafax.ro

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a îndemnat duminică "toate părțile să se ridice pentru a împiedica un masacru al civililor la Kobane", orașul kurd din Siria pe care jihadiștii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) sunt pe cale să-l cucerească, la frontiera cu Turcia, relatează AFP. "Îmi reiterez îngrijorarea profundă cu privire la situația dinăuntrul și din zona orașului sirian Kobane. Având în vedere atacurile aflate în curs ale SI, mii de vieți sunt în pericol", a subliniat el, la Cairo, în cursul Conferinței internaționale a țărilor donatoare pentru reconstrucția Fâșiei Gaza. Emisarul special ONU pentru Siria Staffan De…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile