Home » Social » S-au desemnat laureații concursului de literatură satirico-umoristică

S-au desemnat laureații concursului de literatură satirico-umoristică

După luni de așteptare, vineri s-au desemnat câștigătorii concursului de literatură satirico-umoristică, organizat cu ocazia Festivalului Internațional de Umor „Constantin Tănase”.

În sala “Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, cu prezența vicepreședinților instituției gazdă – Vasile Mihalachi și Corneliu Bichineț – participanții au pășit cu emoții și nerăbdare.

“A fost o sarcină foarte grea pentru juriu alegerea câștigătorilor. Sunt lucrări publicate în perioada 2012-2014, ca drept dovadă că în România se scrie mult, apăsat, contondent și asta duce probabil la însănătoșirea societății românești” a declarat Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

“Oricât de sărac ar fi județul Vaslui și oricât de greu am duce-o, am înțeles cât de important este acest festival pentru vasluieni și nu renunțăm nici dacă noi, cei de la CJ nu avem încălțări. Nu vom renunța niciodată la organizarea și finanțarea acestui festival” a Vasile Mihalachi.

La concurs au participat 48 de persoane la secțiunea manuscris și 51 la secțiunea carte, însă la cea din urmă unii dintre participanți au venit cu mai multe lucrări, juriul având de analizat nu mai puțin de 65.

La secțiunea carte, membrii juriului – Cornel Udrea, Gheorghe Stoian și Teodor Pracsiu – au considerat de cuviință că premiul de excelență îl merită Ștefan Cazimir, Gheoghe Bâlici primind premiul special „Constantin Tănase” și Gheorghe Petrone, premiul pentru excelență în epigramă. La secțiunea carte-antologie, marele premiu i-a fost acordat lui Nicolae Petrescu. La secțiunea manuscris, unde juriul a fost format din George Corbu, Gruia Novac și Constantin Tudorache, trofeul Tănase a fost acordat Vasilicăi Ungureanu.

Evenimentul s-a desfășurat într-o notă de umor, specifică festivalului, de la început până la sfârșit, fiecare câștigător cititind câte două epigrame, iar caricaturistul Costel Pătrășcan, prezent și el la eveniment, a făcut o prezentare cu caricaturi de-ale sale și imagini, detensionând atmosfera și stârnind râsul până și celor mai crispați. (Roxana NĂSTASĂ)

După luni de așteptare, vineri s-au desemnat câștigătorii concursului de literatură satirico-umoristică, organizat cu ocazia Festivalului Internațional de Umor „Constantin Tănase”. În sala “Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, cu prezența vicepreședinților instituției gazdă - Vasile Mihalachi și Corneliu Bichineț - participanții au pășit cu emoții și nerăbdare. “A fost o sarcină foarte grea pentru juriu alegerea câștigătorilor. Sunt lucrări publicate în perioada 2012-2014, ca drept dovadă că în România se scrie mult, apăsat, contondent și asta duce probabil la însănătoșirea societății românești” a declarat Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. “Oricât de sărac…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: