Home » Sanatate » Virozele respiratorii: prevenire, simptome, tratament

Virozele respiratorii: prevenire, simptome, tratament

Odată cu venirea frigului apar și primele probleme medicale de sezon.

Un aspect important este acela al prevenirii unei viroze. Printre metodele de prevenire se numără: alimentația bogată în vitamine și minerale (fructe și legume proaspete), respectarea regulilor de igienă personală: spalarea frecventă a mâinilor mai ales după suflarea nasului și venirea în contact cu persoane bolnave, folosirea batistelor igienice în caz de tuse sau strănut, suflarea corectă a nasului (alternativ cand pe o nară, cand pe alta iar la copii mici aspirarea secrețiilor nazale cu o pară de cauciuc), aerisirea frecventă a încăperilor (locuințe, locuri de muncă, săli de clasă), evitarea aglomerărilor și a contactului cu persoanele bolnave dar și hidratarea.

Simptomele acestor viroze apar la două, trei zile de la înfecție și pot dura pâna la 14 zile. Uneori răceala se poate complica sau asocia cu o infecție bacteriană a gâtului (amigdalelor) sau a sinusurilor, apărând febră mai ridicată, secrețiile de la nivelul gâtului sunt eliminate prin tuse sau dureri la nivelul zonelor afectate. Cei mai predispuși la aceste viroze sunt copii și vârstnicii a căror imunitate poate fi mai scăzută.

De reținut este faptul că automedicația cu antibiotice, lucru bine împământenit în România, nu poate fi administrată decât la recomandarea medicului, contrar, bolnavul pote dezvolta o selecție de bacterii ce devin rezistente la antibiotice iar mai apoi tratarea altor afecțiuni este îngreunată.

Pînă în acest moment, la Bârlad nu au fost semnalate cazuri deosebite ale unor viroze, iar cei care ajung la Unitatea de Primire Urgențe sunt părinți ai căror copii au semnalat episoade febrile. (Roxana CUCU)

Odată cu venirea frigului apar și primele probleme medicale de sezon. Un aspect important este acela al prevenirii unei viroze. Printre metodele de prevenire se numără: alimentația bogată în vitamine și minerale (fructe și legume proaspete), respectarea regulilor de igienă personală: spalarea frecventă a mâinilor mai ales după suflarea nasului și venirea în contact cu persoane bolnave, folosirea batistelor igienice în caz de tuse sau strănut, suflarea corectă a nasului (alternativ cand pe o nară, cand pe alta iar la copii mici aspirarea secrețiilor nazale cu o pară de cauciuc), aerisirea frecventă a încăperilor (locuințe, locuri de muncă, săli de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: