Home / National / Avertismentul lui Edward Snowden. „Dezinstalați-vă această aplicație de pe telefon sau din calculator”

Avertismentul lui Edward Snowden. „Dezinstalați-vă această aplicație de pe telefon sau din calculator”

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”.

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Snowden a dat drept exemplu DropBox, care nu suportă criptarea informațiilor, și a recomandat folosirea serviciului SpiderOak.

Cei de la Dropbox au răspuns la aceste critici. „Toate fișierele trimise și primite prin Dropbox sunt criptate pe drumul dintre utilizator și serverele noastre”,  a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Însă Snowden susține că diferența dintre Dropbox si SpiderOak este ca cel de-al doilea serviciu criptează datele în timp ce acestea sunt pe computer și nu doar când sunt în tranzit.

În ceea ce-i privește pe utilizatorii care susțin că nu au de ce să-și facă probleme deoarece nu au nimic de ascuns, Snowden a spus: „Când spui că nu ai nimic de ascuns spui de fapt că nu îți pasă drepturile tale”.

Sursa: gandul.info

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Snowden a dat drept exemplu DropBox,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: