Home » National » Avertismentul lui Edward Snowden. „Dezinstalați-vă această aplicație de pe telefon sau din calculator”

Avertismentul lui Edward Snowden. „Dezinstalați-vă această aplicație de pe telefon sau din calculator”

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”.

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Snowden a dat drept exemplu DropBox, care nu suportă criptarea informațiilor, și a recomandat folosirea serviciului SpiderOak.

Cei de la Dropbox au răspuns la aceste critici. „Toate fișierele trimise și primite prin Dropbox sunt criptate pe drumul dintre utilizator și serverele noastre”,  a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Însă Snowden susține că diferența dintre Dropbox si SpiderOak este ca cel de-al doilea serviciu criptează datele în timp ce acestea sunt pe computer și nu doar când sunt în tranzit.

În ceea ce-i privește pe utilizatorii care susțin că nu au de ce să-și facă probleme deoarece nu au nimic de ascuns, Snowden a spus: „Când spui că nu ai nimic de ascuns spui de fapt că nu îți pasă drepturile tale”.

Sursa: gandul.info

Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat că cele mai populare servicii online ale momentului sunt cele mai periculoase în ceea ce privește confidențialitatea datelor. El a adaugat faptul că oamenii ar trebui să folosească servicii online securizate și să renunțe la acelea care sunt „ostile intimității”. Snowden a dat drept exemplu DropBox,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: