Home » Social » Bârladul în cartofilie

Bârladul în cartofilie

Colecționarii de elită nu stau doar să-și admire obiectele adunate. Cei mai buni se ocupă și de proiecte culturale cum ar fi, de exemplu, scoaterea unor albume. Gheorghe Vasiliu, cunoscutul colecționar bârlădean, printre altele și de cărți poștale, împreună cu Sergiu Găbureac din București, a editat recent, albumul-catalog intitulat „Salutări din țara Moldovei de Jos – Fălciu, Tutova, Vaslui”. Albumul are 350 de pagini și va apărea în 20 de exemplare tipărite și într-un tiraj mai mare pe CD.

Albumul-catalog dar și document este rodul muncii noastre de câțiva ani buni. A apărut, în primul rând, din dorința de a oferi o evidență clară pe linie de cartofilie a localităților din județul Vaslui”, a declarat Gheorghe Vasiliu.

Albumul, scos la Editura „Biblioteca Bucureștilor” sub egida Federației Filatelice Române – Comisia de cercetare și literatură, va fi lansat la Bârlad vineri, 17 octombrie, la ora 16.30 la Biblioteca „Stroe S. Belloescu”. Prezentarea va fi făcută de Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene, și de profesorul Gruia Novac.

Câteva zile mai târziu, pe 21 octombrie, de Ziua Palatului Comunal, Gheorghe Vasiliu va fi prezent la primărie cu o expoziție de carte poștală intitulată „Bârladul de altă dată”. Renumitul colecționar se află și în posesia unei colecții remarcabile de cărți poștale și fotografii care alcătuiesc destul de bine imaginea localităților Huși și Vaslui. Ar fi putut fi folosite în alcătuirea unui alt album-document dar, din păcate, apariția acestuia este amânată din lipsă de fonduri. Deși a fost solicitat, Consiliul Județean nu a putut acorda sprijinul financiar necesar. (Mihaela NICULESCU)

Colecționarii de elită nu stau doar să-și admire obiectele adunate. Cei mai buni se ocupă și de proiecte culturale cum ar fi, de exemplu, scoaterea unor albume. Gheorghe Vasiliu, cunoscutul colecționar bârlădean, printre altele și de cărți poștale, împreună cu Sergiu Găbureac din București, a editat recent, albumul-catalog intitulat „Salutări din țara Moldovei de Jos – Fălciu, Tutova, Vaslui". Albumul are 350 de pagini și va apărea în 20 de exemplare tipărite și într-un tiraj mai mare pe CD. „Albumul-catalog dar și document este rodul muncii noastre de câțiva ani buni. A apărut, în primul rând, din dorința de a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: