Home » Sanatate » Urgențele medicale de la Huși, trimise la Vaslui

Urgențele medicale de la Huși, trimise la Vaslui

O comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Ministerului Sănătății și Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Huși, a început verificările privind moartea fetiței în vârstă de numai patru ani de la Spitalul “Dimitrie Castroian”.

Fetița a fost diagosticată cu laringită, pentru care medicul de gardă i-a administrat un antibiotic, la care se pare că micuța era alergică.

“Ancheta se desfășoară în perioada 13-16 octombrie, iar măsurile urmează să fie stabilite la finalizarea verificărilor”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvând al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Dr. Floreta Bianu, medicul pediatru care a tratat fetița a intrat în concediu medical, conform reprezentanților DSP Vaslui. Ea este singurul medic pediatru al instituției, iar gărzile la Pediatrie sunt asigurate și cu medici de alte specialități. Drept urmare, conducerea DSP Vaslui a decis ca urgențele medicale grave să fie direcționate către Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

“Urgențele majore sunt direcționate la Spitalul Județean Vaslui. Am luat legătura cu conducerea unității și am primit asigurări că vor prelua cazurile grave de la Huși”’, a declarant Miahela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Conducerea spitalului a sancționat cu 10% din salariu, pe o perioadă de două luni, asistenta care a permis bunicului fetiței să transporte trupul acesteia din salon în morgă. Familia este revoltată de decizie, afirmând că infirmiera ar fi fost cea care i-ar fi cerut bunicului să ducă fetița la morgă. (George VARZARI)

O comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Ministerului Sănătății și Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Huși, a început verificările privind moartea fetiței în vârstă de numai patru ani de la Spitalul “Dimitrie Castroian”. Fetița a fost diagosticată cu laringită, pentru care medicul de gardă i-a administrat un antibiotic, la care se pare că micuța era alergică. “Ancheta se desfășoară în perioada 13-16 octombrie, iar măsurile urmează să fie stabilite la finalizarea verificărilor”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvând al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Dr. Floreta Bianu, medicul pediatru care a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: