Home » Social » Cinci incendii într-o singură zi

Cinci incendii într-o singură zi

Alaltăieri, pompierii vasluieni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a nu mai puțin de cinci incendii, dintre care trei incendii de vegetație uscată.

Primul incendiu a avut loc în localitatea Coșești, comuna Ivănești manifestându-se pe o suprafață de aproximativ cinci hectare. La fața locului, s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Ivănești, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

Cel de-al doilea incendiu de vegetație uscată a avut loc în localitatea Simila, comuna Zorleni și s-a manifestat pe o suprafață de trei hectare, pompierii Detașamentului din Bârlad deplasându-se la fața locului pentru a-l lichida. După doar trei minute, la ora 18.56, pompierii militari din cadrul Gărzii II Negrești au intervenit în suburbia Căzănești pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață tot de aproximativ trei hectare.

Un alt incendiu s-a produs în aceeași zi la o garsonieră din municipiul Vaslui. Pentru localizarea și lichidarea acestuia, la fața locului s-a deplasat Detașamentul de Pompieri Vaslui, cu două autospeciale de stingere. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la camera de locuit. Flăcările au distrus o parte din bunurile din garsonieră: un televizor, o masă, o draperie, diverse textile și s-au degradat pereții încăperii. Intervenția promptă a pompierilor a limitat incendiul la nivelul încăperei respective, fără a afecta celelalte garsoniere din bloc.

Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis în spații închise, respectiv lăsarea unei lumânări nesupravegheate și amplasată necorespunzător.

Și la Huși pompierii au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu, produs la o magazie dintr-o gospodărie din comuna Stănilești. Flăcările au distrus aproximativ douăzeci și patru metri pătrați acoperiș din scândură precum și diverse bunuri din magazie. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect. (R.N)

Alaltăieri, pompierii vasluieni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a nu mai puțin de cinci incendii, dintre care trei incendii de vegetație uscată. Primul incendiu a avut loc în localitatea Coșești, comuna Ivănești manifestându-se pe o suprafață de aproximativ cinci hectare. La fața locului, s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Ivănești, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Cel de-al doilea incendiu de vegetație uscată a avut loc în localitatea Simila, comuna Zorleni și s-a manifestat pe o suprafață de trei hectare, pompierii Detașamentului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: