Home » Administratie » Garanții bancare pentru agricultori

Garanții bancare pentru agricultori

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Vaslui anunță producătorii agricoli, beneficiari ai Schemei de Plată Unică pe Suprafață – Campania 2014, care intenționează să acceseze credite pentru activități curente de la CEC Bank, că pot accesa garanția Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) în vederea facilitării obținerilor împrumuturilor destinate acoperirii necesarului de licihidități.

Pentru aprobarea creditelor necesare, producătorii agricoli trebuie să depună la bancă documentația de credit. După această primă etapă, banca analizează FNGCIMM emiterea unei garanții. Urmează o a treia etapă de analiză, de data asta din partea Fondului de Garantare care, la final accordă garanția, iar banca poate demara cele necesare virării banilor către solicitant. În același timp, producătorii agricoli care solicită finanțarea trebuie să fie eligibili, adică să se încadreze în categoria IMM-urilor, putând fi organizați ca persoane jurtidice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau de familie.

O altă cerere, din partea finanțatorului, este cea legată de faptul că solicitantul trebuie să respecte criteriile de eligibilitate, să dețină adeverințele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară și să nu beneficieze de garanții ale Fondului de Garantare pentru aceeași finanțare pentru care solicită fonduri. De reținut este și faptul că garanția nu poate acoperi mai mult de 80% din valoarea creditului fără a depăși 2,5 milioane de euro pentru fiecare benficiar șI se accordă pentru finanțarea capitalului de lucru necesar desfășurării activităților curente. Pentru garanția acordată, beneficiarul plătește anual un singur comision de garantare calculate pe baza ratingului atribuit de instituția finanțatoare. (A.C.)

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Vaslui anunță producătorii agricoli, beneficiari ai Schemei de Plată Unică pe Suprafață - Campania 2014, care intenționează să acceseze credite pentru activități curente de la CEC Bank, că pot accesa garanția Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) în vederea facilitării obținerilor împrumuturilor destinate acoperirii necesarului de licihidități. Pentru aprobarea creditelor necesare, producătorii agricoli trebuie să depună la bancă documentația de credit. După această primă etapă, banca analizează FNGCIMM emiterea unei garanții. Urmează o a treia etapă de analiză, de data asta din partea Fondului de Garantare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Persoana Juridica

    Totusi nu inteleg de ce APIA face reclama CEC-ului ??? Si alte banci acorda acest tip de credit la costuri mai avantajoase decat CEC-ul !!! Nu mai faceti reclama CEC-ului, enumerati mai bine si celelalte banci care pot acorda aceste tipuri de credite ,

  2. Pai nu ti-e clar ca APIA are de sus trasat sa deruleze multe prin CEC,implicit sa-i faca reclama ? doar CEC-ul este banca statului !!!

%d blogeri au apreciat: