Home » Justitie » Pământul tot mai naște dispute

Pământul tot mai naște dispute

Problemele cu pământul încă mai nasc dispute care ajung să se rezolve în instanțele de judecată. Un astfel de caz este și cel al lui Nicolae Roman, acuzat de tentativă de omor după ce și-a lovit victima cu sapa în cap, urmare a unei neînțelegeri asupra unei bucăți de teren.

Alexandru CROITORU

Problemele legate de retrocedările terenurilor foștilor proprietari, apărute odată cu Legea 18/1991, sunt de notorietate. Dacă în urmă cu câțiva ani sălile tribunalelor erau pline de astfel de procese legate de dispute pentru pământ, unele dintre ele cu iz penal, nici după atâția ani de la apariția acestei legi situația nu s-a reglementat.

Un astfel de caz a avut loc în comuna Rafaila, unde doi săteni au ajuns să se lovească după ce au început să se certe de la o bucată de teren. Unul dintre ei, Aurel Zamfir, ajuns între timp victimă în proces, a sărit la bătaie la Nicolae Roman. Acesta din urmă a reacționat și l-a lovit pe Zamfir cu o sapă în cap, provocându-I leziuni care au necesitat aproximativ 50 de zile de spitalizare. Din fericire pentru inculpat, procurorul a cerut închisoare cu suspendare pentru el, ținând cont de faptul că a fost provocat, dar și de faptul că pe toată perioada procesului a avut o atitudine sinceră, și-a recunoscut faptele și a acceptat să plătească eventuale daune materiale și morale.

“La această infracțiune, onorată instanță, lipsește intenția. Clientul meu nu a avut niciodată intenția să-și omoare victima. De fapt, este vorba de o stare conflictuală mai veche între cei doi și, de data asta, Nicolae Roman a fost provocat, fiind lovit de celălalt. Având în vedere și faptul că este tată a șase copii, din care patru sunt minori și este cunoscut în comunitate ca un om serios și muncitor și care nu a mai avut vreodată de-a face cu legea penală, o sentință cu suspendare se cuvine în acest caz”, a spus apărătorul lui Roman, la termenul de ieri.

Problemele cu pământul încă mai nasc dispute care ajung să se rezolve în instanțele de judecată. Un astfel de caz este și cel al lui Nicolae Roman, acuzat de tentativă de omor după ce și-a lovit victima cu sapa în cap, urmare a unei neînțelegeri asupra unei bucăți de teren. Alexandru CROITORU Problemele legate de retrocedările terenurilor foștilor proprietari, apărute odată cu Legea 18/1991, sunt de notorietate. Dacă în urmă cu câțiva ani sălile tribunalelor erau pline de astfel de procese legate de dispute pentru pământ, unele dintre ele cu iz penal, nici după atâția ani de la apariția acestei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile