Home » Social » Ziua "Bastonului Alb”, la Bârlad

Ziua "Bastonului Alb”, la Bârlad

Ieri a fost sărbătorită Ziua Internațională a Nevazătorilor, sau ziua „Bastonului Alb”, așa cum mai este denumită.

La Bârlad, evenimentul a fost marcat printr-un concurs de cultură generală, la care au luat parte 14 persoane din cadrul Asociației Nevăzătorilor din oraș. Concursul s-a desfășurat sub atenția juriului format din Mihăiță Olaru, președintele asociației, Mirela Ghelase, vicepreședinte, Carmen Cernat, secretar referend și Viorica Ghenghea, președintele Asociației „Artă,Tradiție, Cultură”, Bârlad.

Participanții au dus o întrecere aprigă pe parcursul celor 10 seturi de întrebări din concurs, mai ales că miza de anul acesta era premiu în bani, mai exact cinci lei pentru fiecare răspuns corect. La finalul competiției, locul întâi a fost ocupat de Cornelia Strâmbei cu 10 răspunsuri corecte, pe locul doi s-a aflat Lungu Ivanciu cu 8 răspunsuri corecte iar locul trei l-au împărțit Velea Hoza din Vaslui și Daniel Florea din Bârlad, fiecare cu câte șapte răspunsuri corecte. Fiecăruia dintre cei 14 participanți i-a fost oferit un premiu, valoarea sa raportându-se la numărul de răspunsuri corecte date.

„Și anul trecut am desfășurat un concurs de cultură generală. Atunci am oferit participanților premii constând în cămăși. Anul acesta am reușit să acordăm premii în bani, ce provin din procentul de 2% pe care unii oameni au binevoit să ni-i direcționeze”, ne-a declarat Mihăiță Olaru. (Roxana CUCU)

Ieri a fost sărbătorită Ziua Internațională a Nevazătorilor, sau ziua „Bastonului Alb”, așa cum mai este denumită. La Bârlad, evenimentul a fost marcat printr-un concurs de cultură generală, la care au luat parte 14 persoane din cadrul Asociației Nevăzătorilor din oraș. Concursul s-a desfășurat sub atenția juriului format din Mihăiță Olaru, președintele asociației, Mirela Ghelase, vicepreședinte, Carmen Cernat, secretar referend și Viorica Ghenghea, președintele Asociației „Artă,Tradiție, Cultură”, Bârlad. Participanții au dus o întrecere aprigă pe parcursul celor 10 seturi de întrebări din concurs, mai ales că miza de anul acesta era premiu în bani, mai exact cinci lei pentru fiecare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: