Home » Social » Seara de carte la Bârlad

Seara de carte la Bârlad

Bârladul s-a bucurat miercuri de lansarea unui nou proiect cultural, ce poartă sugestiv numele „Seara de carte”. Inițiatorul acestui proiect este Cicerone Busuioc, un tânăr bârlădean, membru al Academiei Bârlădene, care a transformat cartea într-un dușman de temut al rețelelor de socializare.

„Proiectul a luat naștere într-o seară, stând cu prietenii de povești la gura sobei și a devenit în scurt timp un proiect anvergură națională, cucerind deja „inima țării”. Acesta vizează răspândirea „gustului de carte” mai ales în rândul tinerilor, care sunt tot mai acaparați de mediul virtual și se privează de plăcerea lecturii. Bârladul este primul oraș din regiunea Moldovei în care se desfășoară această activitate”, ne-a declarat Mirela Luca, reprezentatntul pe Bârlad al proiectului.

Ceea ce urmăresc Cicerone Busuioc și Mirela Luca este să ofere bârlădenilor de toate vârstele și din toate mediile sociale ocazia de a-și exprima liber și într-o manieră personală opiniile despre cărțile citite. Timpul alocat prezentării unei cărți este de 15 minute, timp în care ceilalți ascultă și își așteaptă rândul pentru a împărtăși propriile păreri.

Plăcerea de a veni la seara de carte nu ține doar de plăcerea de a citi, ci și de a socializa. Participanții având șansa de a lega noi prietenii și de a găsi parteneri de discuție pe diferite teme.

S-a început deja colaborarea cu liceele bârlădene și se urmărește inițierea unei seri de carte dedicată exclusiv copiilor. Activitățile serii de carte vor avea loc bilunar, în incinta Cercului Militar Bârlad și nu presupun costuri de intrare sau de înscriere, singura condiție fiind aceea de a citi o carte. (Roxana CUCU)

Bârladul s-a bucurat miercuri de lansarea unui nou proiect cultural, ce poartă sugestiv numele „Seara de carte”. Inițiatorul acestui proiect este Cicerone Busuioc, un tânăr bârlădean, membru al Academiei Bârlădene, care a transformat cartea într-un dușman de temut al rețelelor de socializare. „Proiectul a luat naștere într-o seară, stând cu prietenii de povești la gura sobei și a devenit în scurt timp un proiect anvergură națională, cucerind deja „inima țării”. Acesta vizează răspândirea „gustului de carte” mai ales în rândul tinerilor, care sunt tot mai acaparați de mediul virtual și se privează de plăcerea lecturii. Bârladul este primul oraș din…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: