Home » Social » Album de colecție în format electronic

Album de colecție în format electronic

Vineri, în Sala de lectură a Bibliotecii ”Stroe Belloescu” din Bârlad, a fost lansat albumul în format electronic ”Salutări din Țara Moldovei de Jos”, avându-i ca autori pe profesorul Sergiu Gabureac și colonelul Gheorghe Vasiliu. Acest album conține o colecție de ilustrate din Țara Moldovei de Jos, mai exact din Bârlad, Huși și Vaslui, editate în perioada 1888-1938.

„Astăzi ne aflăm în fața unei lucrări de referință, la baza căreia stau 50 de oameni cu ajutorul cărora am putut realiza acest album. Cartea conține cea mai bogată colecție de imagini din Țara Moldovei de Jos, mai exact toate imaginile ce s-au găsit până astăzi, realizate pe aceste meleaguri. Din păcate, prea puține fotografii ale personalităților pe care le-a dat Bârladul s-au mai păstrat. Am primit ajutor în acest sens din Europa și chiar din America. Bârladul, Hușiul și Vasluiul de odinioară nu mai trăiesc decât prin intermediul acestor imagini ce se regăsesc în album”, a declarat Sergiu Gabureac.

Conform spuselor celor doi autori, bazele acestui album au fost puse la centenarul Bibliotecii ”Stroe Belloescu”.

Ideea de a realiza albumul în format electronic a venit mai mult din motive financiare, varianta electronică implicând costuri mai mici, dar și datorită faptului că se pot aduce modificări oricând. A fost anunțată însă și apariția albumului în variantă tipărită, biblioteca beneficiind deja de un exemplar, ce poate fi studiat la Sala de lectură. (Roxana CUCU)

Vineri, în Sala de lectură a Bibliotecii ”Stroe Belloescu” din Bârlad, a fost lansat albumul în format electronic ”Salutări din Țara Moldovei de Jos”, avându-i ca autori pe profesorul Sergiu Gabureac și colonelul Gheorghe Vasiliu. Acest album conține o colecție de ilustrate din Țara Moldovei de Jos, mai exact din Bârlad, Huși și Vaslui, editate în perioada 1888-1938. „Astăzi ne aflăm în fața unei lucrări de referință, la baza căreia stau 50 de oameni cu ajutorul cărora am putut realiza acest album. Cartea conține cea mai bogată colecție de imagini din Țara Moldovei de Jos, mai exact toate imaginile ce…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: