Home » Justitie » Avocatul vasluian reținut de procurorii DIICOT a ieșit din arest

Avocatul vasluian reținut de procurorii DIICOT a ieșit din arest

Avocatul Neculai Horobeț, în vârstă de 29 de ani, care a fost reținut de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași sub acuzațiile de aderare la grup infracțional organizat și complicitate la infracțiuni de crimă organizată, a scăpat de arest. Curtea de Apel Iași a respins, vineri seara, propunerea de arestare preventivă, neluând nicio măsură împotriva acestuia. De arest au scăpat și ceilalți doi parteneri ai săi din dosar, Cornel Corduneanu și Ovidiu Ransburg, împotriva lor fiind luată măsura controlului judiciar.

Roxana NĂSTASĂ

Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Iași au dispus joi reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2014, unul dintre cei doi, Cornel Corduneanu, aflat pe teritoriul României, ar fi inițiat constituirea unei grupări criminale cu scopul introducerii în mod ilegal în România de armament și a muniției aferente.

Pentru desfășurarea activității ilicite, acesta ar fi luat legătura cu Ovidiu Ransburg, care se afla pe teritoriul Italiei, căruia i-a cerut să-i aducă un pistol și muniția aferentă, bunurile fiind introduse în țară. Pe 15 octombrie, constănțeanul Ovidiu Ransburg, care a venit din Italia a fost surprins în flagrant delict, în autoturismul său polițiștii din cadrul I.P.J. Vaslui depistând un revolver de producție spaniolă și muniția aferentă, 19 cartușe de calibru 38 special – 9 mm. Din investigații a rezultat faptul că arma și muniția găsite asupra bărbatului care venea din Italia erau ale interlopului din Iași, Costel Corduneanu.

Cei doi ar fi fost puși în legătură de un al treilea bărbat, persoană care ar fi intermediat introducerea în țară a armei împreună cu muniția aferentă și care este nimeni altul decât avocatul Baroului Vaslui, Nicolae Horobeț.

În urma perchezițiilor efectuate în cauză, la locuința lui Corduneanu au fost găsite mai multe agende ce conțin însemnări cu privire la arme și sume de bani

Mai sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracțional și contrabandă calificată încă doi bărbați și o femeie, unul dintre bărbați fiind cercetat și pentru complicitate la contrabandă, fiind arestat în altă cauză, iar femeia este bănuită de săvârșirea infracțiunii de complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Procurorii DIICOT Iași au solicitat vineri instanței de judecată arestarea preventivă a celor trei reținuți, însă instanța a respins propunerea, cei trei fiind astfel în libertate.

Avocatul Neculai Horobeț, în vârstă de 29 de ani, care a fost reținut de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iași sub acuzațiile de aderare la grup infracțional organizat și complicitate la infracțiuni de crimă organizată, a scăpat de arest. Curtea de Apel Iași a respins, vineri seara, propunerea de arestare preventivă, neluând nicio măsură împotriva acestuia. De arest au scăpat și ceilalți doi parteneri ai săi din dosar, Cornel Corduneanu și Ovidiu Ransburg, împotriva lor fiind luată măsura controlului judiciar. Roxana NĂSTASĂ Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Iași au dispus joi reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați bănuiți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile