Home » Invatamant » Parteneriate de succes pentru Școala nr. 11 din Bârlad

Parteneriate de succes pentru Școala nr. 11 din Bârlad

Școala gimnazială „George Tutoveanu” (Școala nr. 11), din Bârlad se bucură de numeroase parteneriate cu mai multe instituții din oraș. Astfel școala s-a implicat în mai multe proiecte alături de Biblioteca municipală „Stroe Belloescu”, Academia Bârlădeană, Muzeul „Vasile Pârvan”, Teatrul „Victor Ion Popa”, Unitatea militară, Poliția municipală și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Una dintre cele mai importante este cel cu Academia Bârlădeană alături de care școala organizează Concursul internațional de creație literară „George Tutoveanu”. Membrii Academiei Bârlădene sunt în juriul de evaluare a lucrărilor.

Un alt parteneriat de succes este cel cu Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad. Pe 6 octombrie, în sala de sport a școlii s-a susținut spectacolul interactiv de marionete „Fata babei și fata moșneagului”. De asemenea copiii participă la toate spectacolele de copii ale teatrului.

Elevii școlii vizitează adesea Secțiile de Istorie și Științe ale muzeului „Vasile Pârvan”, dar participă și la activitățile astroclubului „Perseus” de pe lângă muzeu.

Ultima activitate alături de astroclub a fost ce din 4 octombrie, când elevii școlii au făcut observații solare și astronomice în parcul „Victor Ion Popa”.

Următoarea activitate la care elevii vor participa este cea organizată de Unitatea Militară pe 25 octombrie cu ocazia Zilei Armatei Române. Elevii din clasele de gimnaziu vor participa la ceremonia militară de depuneri de coroane la Monumentul Eroilor, precum și la defilarea gărzii de onoare. Cei mai mici vor vizita cercul Militar Bârlad unde va avea loc o gală de filme documentare din cel de-al doilea război mondial și un simpozion cu tema: „70 de ani de la momentul 25 Octombrie 1944”.

„Copiii sunt foarte încântați de activițăți și participă în număr mare la fiecare dintre proiectele care le desfășurăm, atât în școală, cât și înafara ei”, ne-a declarat Paula Dascălu, directorul școlii „George Tutoveanu” Bârlad.

Școala gimnazială „George Tutoveanu”, din Bârlad mai are colaborări cu diferite școli în cadrul unor programe educaționale. Printre acestea se numără Școala Gimnazială nr.1 Zorleni și grădinițele nr. 2 nr. 11 și nr. 12 din Bârlad. (Andrei ARSENE)

Școala gimnazială „George Tutoveanu” (Școala nr. 11), din Bârlad se bucură de numeroase parteneriate cu mai multe instituții din oraș. Astfel școala s-a implicat în mai multe proiecte alături de Biblioteca municipală „Stroe Belloescu”, Academia Bârlădeană, Muzeul „Vasile Pârvan”, Teatrul „Victor Ion Popa”, Unitatea militară, Poliția municipală și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Una dintre cele mai importante este cel cu Academia Bârlădeană alături de care școala organizează Concursul internațional de creație literară „George Tutoveanu”. Membrii Academiei Bârlădene sunt în juriul de evaluare a lucrărilor. Un alt parteneriat de succes este cel cu Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad. Pe 6…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile