Home » Administratie » Bani mulți, grijă mare

Bani mulți, grijă mare

La ultimele rectificări de buget și prin diferite hotărâri de Guvern, județul Vaslui a beneficiat de 900 miliarde de lei vechi pentru echilibrarea bugetelor locale, reabilitarea unor drumuri județene și comunale, poduri, podețe, sisteme de alimentare cu apă, precum și pentru reabilitarea obiectivelor afectate de inudațiile din primăvara 2014. Consiliul Județean Vaslui a atras însă atenția primarilor să cheltuie banii cât mai eficient, pentru a nu apărea probleme la nivel instituțional.

Bogdan RUSU

În cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc ieri, conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui, le-a cerut instituțiilor implicate în procesul de cheltuire a fondurilor alocate să consume aceste fonduri la modul cel mai corect.

„Banii greu colectați din alte județe trebuie să fie cheltuiți cu mare seriozitate. Nu voi accepta ca vreun primar să cumpere perdele sau să pună gazon prin curtea primăriei, acum în prag de iarnă, decât dacă are probleme de ordin structural, ca să nu zic mental”, a declarat Corneliu Bichineț, vicepreședintele CJ Vaslui.

Teoretic, dacă primarii își vor face datoria, în sensul de a folosi banii primiți în mod corect, proiectele locale ce au primit fonduri luna aceasta se vor finaliza cu o modernizare a unităților administrativ-teritoriale.

De asemenea, tot prin proiectele finanțate prin ultimele rectificări bugetarea se va observa apariția unei infuzii de capital la nivelul economiei județului.

„Pentru ca banii aceștia să ajungă în județ a fost nevoie de multă muncă și implicare. Sunt cam șase județe în țară cu cifre asemănătoare, dar nu este nimeni cu bani mai mulți ca județul Vaslui”, a mai spus Corneliu Bichineț.

„Noi derulăm o serie de mari proiecte europene care necesită confinanțări, lucru care este foarte complicat. Am primit un ajutor substanțial de la Guvern. Aceste sume primite de la Guvern prin transfer s-au îndreptat către investiții, care la rândul lor vor antrena economia județului și a țării. Sunt zone în țară cum sunt București, Ploiești, Brașov etc unde nu se pune problema alocării de fonduri, dar la noi este o foame mare de bani, avem nevoie de resurse financiare. Economia locală nu generează resurse pentru a acoperi cheltuielile necesarea pentru activitățile de care este nevoie”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Potrivit documentelor prin care s-a stabilit alocarea fondurilor, toate primăriile din mediul rural vasluian au primit finanțare, mai puțin trei comune care nu au deficiențe bugetare ( Munteni de Sus, Drânceni și Munteni de Jos).

La ultimele rectificări de buget și prin diferite hotărâri de Guvern, județul Vaslui a beneficiat de 900 miliarde de lei vechi pentru echilibrarea bugetelor locale, reabilitarea unor drumuri județene și comunale, poduri, podețe, sisteme de alimentare cu apă, precum și pentru reabilitarea obiectivelor afectate de inudațiile din primăvara 2014. Consiliul Județean Vaslui a atras însă atenția primarilor să cheltuie banii cât mai eficient, pentru a nu apărea probleme la nivel instituțional. Bogdan RUSU În cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc ieri, conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui, le-a cerut instituțiilor implicate în procesul de cheltuire a fondurilor alocate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: