Home » World » Canada ridică nivelul de alertă privind riscul unor atentate

Canada ridică nivelul de alertă privind riscul unor atentate

Nivelul de alertă privind riscul unor acțiuni teroriste în Canada a fost ridicat „de la scăzut la mediu”, a anunțat marți Ministerul federal pentru Securitate Publică, după ce un militar a fost ucis de un bărbat „radicalizat” de idei islamiste.

Scara riscurilor nu este cunoscută public, fiind prezentată drept „un instrument intern care permite organizațiilor de securitate să informeze în legătură cu nivelul amenințării în Canada”, a declarat Jean-Christophe de Le Rue, un purtător de cuvânt al ministrului pentru Securitate Publică Steven Blaney.

„Decizia de a ridica acest nivel este legată de creșterea în ansamblu” a conversațiilor organizațiilor islamiste radicale, cum ar fi grupările Statul Islamic (SI), al-Shabaab din Somalia sau Al-Qaida, a adăugat el.

Prin ridicarea cu o treaptă a acestui nivel de alertă, Canada apreciază că „un individ sau o grupare din Canada sau din străinătate are intenția și capacitatea de a comite un act terorist”, potrivit sursei citate.

Această decizie a fost luat după ce un tânăr din Quebec, în vârstă de 25 de ani, a lovit luni mortal cu mașina un militar, înainte de a fi împușcat de poliție, pentru o faptă calificată drept act terorist de către Guvernul canadian.

Purtătorul de cuvânt al lui Blaney a precizat că ridicarea nivelului de alertă „nu reiese dintr-o amenințare precisă”.

Sursa: mediafax.ro

Nivelul de alertă privind riscul unor acțiuni teroriste în Canada a fost ridicat "de la scăzut la mediu", a anunțat marți Ministerul federal pentru Securitate Publică, după ce un militar a fost ucis de un bărbat "radicalizat" de idei islamiste. Scara riscurilor nu este cunoscută public, fiind prezentată drept "un instrument intern care permite organizațiilor de securitate să informeze în legătură cu nivelul amenințării în Canada", a declarat Jean-Christophe de Le Rue, un purtător de cuvânt al ministrului pentru Securitate Publică Steven Blaney. "Decizia de a ridica acest nivel este legată de creșterea în ansamblu" a conversațiilor organizațiilor islamiste radicale,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: