Home / Sport / Copiii nevoiași pot învăța gratuit kempo

Copiii nevoiași pot învăța gratuit kempo

Antrenorii cluburilor bârlădene, Miyagi Dojo și Wazary Dojo, Gabriel Manta și Alexandru Rotaru, participă la programul de inițiere în kempo, Pierre de Coubertin. Acest program se desfășoară sub egida Ministerului Educației Naționale și a Federației Naționale de Kempo și adună elevi din școli din licee și se va derula la nivel național pe durata a două luni.

La nivelul județului Alexandru Rotaru colaborează cu Școala Gimnazială din Popeni, iar Gabriel Manta lucrează cu elevi de la școlile „Episcop Iacov Antonovici” și „Manolache Costache Epureanu”, dar și cu Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” și Liceul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad. Ei îi vor antrena pe copii, atât în cadrul școlilor cât și în cadrul unor stagii de pregătire.

La acest proiect participă 60-70 de elevi din zona Bârladului care nu au mai făcut deloc acest sport și care provin din familii cu probleme. Acest fapt este stabilit în școli, de către profesorii de sport din școli pe baza unui dosar, dar fără niște criterii concrete.

„Sunt selectați cu precădere copiii care se trag din familii monoparentale, cu situații materiale precare, cu ușoare handicapuri sau cu părinți plecați în străinătate”, ne-a declarat Gabriel Manta.

Programul a început luna aceasta, iar de azi, va începe un stagiu de pregătire la Brezoi, județul Vâlcea. Acesta va ține până duminică. Aici vor participa jumătate din cei selectați, urmând ca ceilalți să se pregătească între 1 și 5 noiembrie. La finalul fiecărui stagiu se va ține și un concurs dedicat copiilor prezenți. (Andrei ARSENE)

Antrenorii cluburilor bârlădene, Miyagi Dojo și Wazary Dojo, Gabriel Manta și Alexandru Rotaru, participă la programul de inițiere în kempo, Pierre de Coubertin. Acest program se desfășoară sub egida Ministerului Educației Naționale și a Federației Naționale de Kempo și adună elevi din școli din licee și se va derula la nivel național pe durata a două luni. La nivelul județului Alexandru Rotaru colaborează cu Școala Gimnazială din Popeni, iar Gabriel Manta lucrează cu elevi de la școlile „Episcop Iacov Antonovici” și „Manolache Costache Epureanu”, dar și cu Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” și Liceul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad. Ei…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Stanciu s-a apucat și el de gătit și învață o limbă străină: „Nu o să mai las chestiile mărunte să mă afecteze”

Nicolae Stanciu este în Cehia în această pauză competițională ...

Dosarul de licențiere pentru Liga 1 al echipei UTA este complet. Stadionul unde ar urma să joace arădenii și când se speră la inaugurarea noului ”Francisc Neuman”

Zilele trecute, Federaţia Română de Fotbal a decis printr-o ...

Colegii lui Martin Tudor de la Steaua vor să contribuie financiar pentru înmormântarea fostului portar: „Am discutat și cu nea Piți!” | EXCLUSIV

Moartea fulgerătoare a lui Marin Tudor, 43 de ani, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: