Home » Business » Energia electrică ar putea înlocui gazele și păcura la încălzirea locuințelor

Energia electrică ar putea înlocui gazele și păcura la încălzirea locuințelor

Energia electrică ar putea fi folosită pentru încălzirea locuințelor, înlocuind gazele naturale sau păcura, a declarat marți pentru MEDIAFAX ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Folosirea electricității pentru încălzire este una dintre concluziile discuțiilor privind noua strategie energetică a României, a afirmat Nicolescu.

La recensământul din anul 2011 au fost înregistrate 8,45 milioane de locuințe, din care 4,58 milioane în orașe și 3,87 milioane în mediul rural.

Cheltuielile lunare ale unei persoane pentru locuință, apă, electricitate, gaze și alții combustibili se ridică la aproximativ 130 de lei, reprezentând 17% din cheltuielile totale, reiese din datele Institutului Național de Statistică. România se confruntă cu o supracapacitate de producție a electricității, în contextul scăderii consumului. Unitățile de producție a electricității din România totalizează circa 20.000 MW, în timp ce pentru consum nu sunt utilizați decât 6-7.000 MW. Anul trecut, consumul de energie a scăzut cu 4,5% față de 2012. Proiectul unei noi strategii energetice ar urma să fie prezentat publicat la începutul lunii noeimbrie, dar termenul ar putea fi extins pentru după alegerile prezidențiale.

Sursa: mediafax.ro

Energia electrică ar putea fi folosită pentru încălzirea locuințelor, înlocuind gazele naturale sau păcura, a declarat marți pentru MEDIAFAX ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Folosirea electricității pentru încălzire este una dintre concluziile discuțiilor privind noua strategie energetică a României, a afirmat Nicolescu. La recensământul din anul 2011 au fost înregistrate 8,45 milioane de locuințe, din care 4,58 milioane în orașe și 3,87 milioane în mediul rural. Cheltuielile lunare ale unei persoane pentru locuință, apă, electricitate, gaze și alții combustibili se ridică la aproximativ 130 de lei, reprezentând 17% din cheltuielile totale, reiese din datele Institutului Național de Statistică. România…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: