Home » Sanatate » Anotimpul virozelor

Anotimpul virozelor

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cursul utimei săptămâni, la nivelul județului au fost înregistrate nu mai puțin de 910 cazuri de infecții respiratorii, dintre care 112 au fost spitalizate.

Dintre totalul infecților, 702 au fost viroze, iar o receptivitate crescută s-a înregistrat în rândul copiilor la grupa de vârstă 5-14 ani, ponderea cea mai mare a internărilor fiind tot în rândul copiilor.

„DSP Vaslui a solicitat Ministerului Sănătății 60.125 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală, atunci când dozele vor ajunge vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, respectiv copiii și bătrânii instituționalizați și personalul medical. Ca în fiecare an, această campanie se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

În cursul anului trecut, la nivelul județului au fost imunizate 12.500 de persoane. (Roxana NĂSTASĂ)

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cursul utimei săptămâni, la nivelul județului au fost înregistrate nu mai puțin de 910 cazuri de infecții respiratorii, dintre care 112 au fost spitalizate. Dintre totalul infecților, 702 au fost viroze, iar o receptivitate crescută s-a înregistrat în rândul copiilor la grupa de vârstă 5-14 ani, ponderea cea mai mare a internărilor fiind tot în rândul copiilor. "DSP Vaslui a solicitat Ministerului Sănătății 60.125 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală, atunci când dozele vor ajunge vor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: