Home » Social » Fermierii nu mai au hrană pentru animale

Fermierii nu mai au hrană pentru animale

Crescătorii de animale din județul Vaslui se văd puși în fața unei situații destul de grave privitoare la posibilitatea asigurării de hrană pentru animale în sezonul rece. Acest fapt se datorează în primul rând secetei din ultiile luni.

Conform reprezentanților Oficiului de Ameliorare și Reproducere Zootehnică (OARZ) Vaslui, mulți dintre crescătorii de aniumlae s-au bazat pe furajele de pe pășuni.

“Lipsa precipitațiilor de mai bine de trei luni e o mare problemă. Este un segment mare de crescători care se bazează pe o creștere periodică a vitelor, adică pe pășuni, fânețe care sunt destul de degradate. Vor avea probleme în mod cert și în lunile ianuarie și februarie. Situația climaterică este dificilă și pentru fermierii care au strâns furaje din vară, fiindcă au mai multe capete de animale și nu se bazează doar pe pășuni, dar acum nu pot pregăti terenul pentru a semăna alte furaje”, a spus Attila Mikloș, directorul OARZ Vaslui.

MulțI dintre fermieri au început deja să vândă animale, iar o parte dintre ei chiar le sacrifică pentru că nu mai au cu ce să le asigure hrana. O situație asemănătoare a mai fost întâlnită în județul Vaslui în urmă cu câțiva ani. Atunci, ca și acum, animalele au fost sacrificate sau vândute la prețuri de nimic. (A.C.)

Crescătorii de animale din județul Vaslui se văd puși în fața unei situații destul de grave privitoare la posibilitatea asigurării de hrană pentru animale în sezonul rece. Acest fapt se datorează în primul rând secetei din ultiile luni. Conform reprezentanților Oficiului de Ameliorare și Reproducere Zootehnică (OARZ) Vaslui, mulți dintre crescătorii de aniumlae s-au bazat pe furajele de pe pășuni. “Lipsa precipitațiilor de mai bine de trei luni e o mare problemă. Este un segment mare de crescători care se bazează pe o creștere periodică a vitelor, adică pe pășuni, fânețe care sunt destul de degradate. Vor avea probleme în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: