Home » Sanatate » Încă o controversă medicală – Medici acuzați că au diagnosticat greșit un copil

Încă o controversă medicală – Medici acuzați că au diagnosticat greșit un copil

Un copil de nici trei ani, din județul Vaslui a fost diagnosticat greșit de medicii de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Mama băiatului este revoltată și vrea să-i reclame pe cei care în loc să-i salveze copilul, l-au purtat pe drumuri timp de două luni, fără să-și dea seama că are abces cerebral.

Roxana NĂSTASĂ

Drama băiețelului din Vaslui, în vârstă de nici trei ani a început în luna august, când suferea de dureri groaznice de cap. Părinții l-au dus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost internat, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută și tratat cu antibiotice. Fiind considerat „vindecat”, medicii vasluieni l-au externat, însă durerile de cap au continuat, motiv pentru care părinții s-au întors la spital, de această dată trimiși fiind la Secția Boli infecțioase. Acolo a fost diagnosticat cu meningită, dar nici de această dată tratamentul nu a fost cel potrivit, astfel că părinții au revenit la camera de gardă pentru a ruga medicii să-i facă ceva băiatului pentru că se simte rău în continuare. Aceștia le-au spus însă că nu este o urgență și că ar fi bine să-l ducă la o consultație la Policlinică.

A urmat un drum la medicul de familie, care, după un control amănunțit, și-a dat seama că băiatul trebuie trimis la Spitalul de Pediatrie de la Iași. Abia acolo i s-au făcut toate analizele, iar diagnosticul a fost șocant: abces cerebral. Neurochirurgii l-au operat de urgență.

„L-au băgat în operație și i-au scos 60 ml de puroi. Mi-a zis că dacă veneam la timp, nu ajungea la operație” a spus Lenuța Ababei, mama băiețelului, care este foarte revoltată pe medicii din Vaslui. Aceasta îi acuză că nu i-au făcut copilului investigațiile necesare pentru un diagnostic corect, punându-i în pericol viața. Acest lucru a fost confirmat și de doctorii de la Spitalul de Pediatrie din Iași, unde copilul a fost operat.

„Copilul era în stare critică, a fost operat de urgență, s-a drenat o parte din puroiul acestui abces cerebral pentru a-i salva viața”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie din Iași, Radu Terinte.

Lelia_croitoruOficialii Spitalului Județean de Urgență Vaslui povestesc cum au stat lucrurile în cazul micuțului, fără a face comentarii cu privire la acuzațiile aduse.

„Pe 19 august, băiețelul s-a prezentat la spital cu anemie secundară și amigdalită acută, a fost tratat cu antibiotoce și apoi externat. Pe 10 septembrie, a revenit la spital cu sindrom febril, motiv pentru care a fost dirijat la Boli infectioase, unde i s-a extras un lichid purulent. A fost ținut în spital încă o săptămână, după care a fost externat pe 17 septembrie, cu recomandarea de a reveni peste trei săptămâni. Pe 14 octombrie, mama băiatului a venit la urgență, dar medicul de la Neurologie se afla într-o comisie de medicină legală. În cele din urmă, s-a decis că trebuie trimis la Spitalul de Pediatrie din Iași. Atât vă pot spune în momentul acesta” a declarat Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Mama micuțului nu vrea ca lucrurile să rămână așa și este decisă să depună plângere la Colegiul Medicilor.

Un copil de nici trei ani, din județul Vaslui a fost diagnosticat greșit de medicii de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Mama băiatului este revoltată și vrea să-i reclame pe cei care în loc să-i salveze copilul, l-au purtat pe drumuri timp de două luni, fără să-și dea seama că are abces cerebral. Roxana NĂSTASĂ Drama băiețelului din Vaslui, în vârstă de nici trei ani a început în luna august, când suferea de dureri groaznice de cap. Părinții l-au dus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde a fost internat, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută și tratat cu antibiotice.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile