Home » Administratie » Încasări mulțumitoare

Încasări mulțumitoare

30 septembrie a fost data limită până la care bârlădenii puteau să-și achite taxele și impozitele locale fără a plăti penalități. Primul termen a fost 31 martie. Pentru nerespectarea celor două termene, contribuabilii bârlădeni sunt taxați suplimentar, conform legii, cu penalități în valoare de 2% pe lună.

În urma centralizării datelor, s-a constatat că lucrurile nu stau chiar prost în ceea ce privește încasările la taxe și impozite locale, raportate la sumele prognozate și nu la cele totale de încasat.

Pot să vă spun că la impozitul pe clădiri s-a realizat un procent de 85% din suma prognozată, la impozitul pe terenuri 94% din suma prognozată iar la taxa pe mijloacele de transport 71% din ce am prognozat noi”, a declarat Cerassela Apostol, șefa Serviciului Taxe și Impozite Persoane Fizice din cadrul Primăriei Bârlad.

Cerassela Apostol a ținut să menționeze că bârlădenii care aveau de achitat impozite de până la 50 de lei aveau obligația să le achite până la 31 martie, pentru a nu li se calcula penalități. De scutiri la taxe și impozite beneficiază veteranii de război, văduvele veteranilor de război nerecăsătorite, deportații și persoanele cu handicap. Reprezentanta Serviciului Taxe și Impozite Persoane Fizice atrage atenția persoanelor cu handicap că trebuie să anunțe în termen de 30 de zile de la revizuire care este gradul de handicap stabilit de comisie, dar că trebuie să prezinte și actul care atestă că s-a produs o modificare în proprietate, în cazul în care aceasta a avut loc. (Mihaela NICULESCU)

30 septembrie a fost data limită până la care bârlădenii puteau să-și achite taxele și impozitele locale fără a plăti penalități. Primul termen a fost 31 martie. Pentru nerespectarea celor două termene, contribuabilii bârlădeni sunt taxați suplimentar, conform legii, cu penalități în valoare de 2% pe lună. În urma centralizării datelor, s-a constatat că lucrurile nu stau chiar prost în ceea ce privește încasările la taxe și impozite locale, raportate la sumele prognozate și nu la cele totale de încasat. „Pot să vă spun că la impozitul pe clădiri s-a realizat un procent de 85% din suma prognozată, la impozitul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: